Velika aviokompanija najavila svoj povratak u Zagreb

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2020. u 09:46
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Lani je kroz domaće aerodrome prošlo čak 11,4 milijuna putnika.

Kanadska aviokompanija najavila svoj povratak u Zagreb od svibnja, piše u četvrtak Večernji list, navodeći da je Hrvatska u 2020. ostala bez gotovo svih interkontinentalnih linija..

Pandemija koronavirusa poharala je avioindustriju. Nakon što su iz godine u godinu rušile rekorde u broju putnika, hrvatske su zračne luke ove godine imale ogroman pad prometa, kao i svi drugi aerodromi u svijetu. Istu sudbinu dijele i aviokompanije poput Croatia Airlinesa.

Lani je kroz domaće aerodrome prošlo čak 11,4 milijuna putnika, a ta je godina bila rekordna i zbog brojnih interkontinentalnih linija u Hrvatsku. Ova godina bi po tome bila još bolja da se nije pojavio koronavirus. Hrvatska je tako u 2020. ostala bez gotovo svih interkontinentalnih linija, a ni sljedeće godine neće biti puno bolje.

Zrakoplovni stručnjak i vlasnik portala specijaliziranog za avijaciju croatianaviation.com Gojko Mavrinac smatra da bismo sljedeće ljeto eventualno mogli izravnom zračnom linijom opet biti povezani s Kanadom s kojom smo do ove godine imali čak dvije linije ljeti, na jednoj je za Zagreb operirao AirTransat, a na drugoj Air Canada Rouge.

Mavrinac objašnjava da je Air Canada Rouge pustila karte za Zagreb u prodaju za sljedeće ljeto, no napominje i da su u tijeku pregovori o prodaji AirTransata Air Canadi i ako dođe do realizacije tog posla u tom slučaju će na liniji u Zagreb ostati samo AirTransat jer se radi o kompaniji specijaliziranoj za turistička putovanja i leisure destinacije.

Njegovu portalu su pak iz AirTransata najavili da planiraju ponovno sljedeće godine letjeti na liniji Toronto – Zagreb i to od 11. svibnja, donosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close