‘Već prepoznati međunarodni poslovni model želimo implementirati u Hrvatskoj’

Autor: PD VL native tim , 25. rujan 2023. u 09:18
foto: AMELIE PHOTOGRAPHY

Marijan Kralj, direktor Groupama osiguranja, govori o trendovima na osigurateljnom tržišt u, pogodnostima i inovativnim rješenjima koje su mogu dobiti ugovaranjem te dobrobitima asistencije na cesti.

Groupama osiguranje članica je jedne od najvećih francuskih osigurateljskih grupacija i jedne od najstarijih i najznačajnijih europskih osigurateljskih grupacija – Groupama grupe. U Hrvatskoj posluje od rujna 2021., a na svjetskoj razini zapošljava više od 32.000 ljudi i brine o 13 milijuna osiguranika u 12 država na tri kontinenta.

Protekli tjedan sudjelovali su na stručnom skupu na temu Vision Zero – sigurnost cestovnog prometa. Ovaj švedski koncept sigurnosti u prometu ima za cilj potpuno eliminirati smrtne posljedice i teške ozljede u prometu, a postao je smjernica većine današnjih programa za povećanje sigurnosti cestovnog prometa. Groupama osiguranje, kao jedna od vodećih tvrtki automobilskih osiguranja u Hrvatskoj, dala je svoj obol povećanju sigurnosti na hrvatskim cestama.

13 milijuna

osiguranika u 12 država na tri kontinenta ima Groupama grupa

“Osiguranja imovine i odgovornosti još uvijek su najučestalija osiguranja na razini cijele Groupama Grupe, ali posljednjih godina snažan je rast osiguranja motornih vozila koja bi uskoro mogla postati dominantna u našem portfelju. Tako je primjerice na razini većine država članica Europske unije zabilježen dvoznamenkasti rast osiguranja motornih vozila, koji je iznosio respektabilnih gotovo 28 posto. Kako bi shvatili o kakvoj veličini govorimo, za usporedbu bih naglasio kako Grupama Grupa samo u Francuskoj osigurava broj automobila koliko je u Hrvatskoj otprilike stanovnika, odnosno 3,8 milijuna automobila, s 1,6 milijardi eura premijskih prihoda”, naglasio je Marijan Kralj, direktor Groupama osiguranja.

28 posto

rast je osiguranja motornih vozila u zemljama članicama Europske unij

Bonusi i popusti

Ideja vlasnika je već prepoznati međunarodni poslovni model iz Francuske preslikati na hrvatsko tržište te razvojem proizvoda doprinijeti razvoju hrvatskog osigurateljnog tržišta i ukupnim gospodarskim kretanjima.

Obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti dužnost je svakog vlasnika motornog vozila. Osiguranje pokriva odgovornost vlasnika za štetu koju je prouzročio u prometu nad trećim osobama, materijalnu i nematerijalnu. Ugovaranjem Groupama obaveznog automobilskog osiguranja korisnici dobivaju mnoge pogodnosti, poput zadržavanja istog stupnja bonusa ako postoji prijavljena šteta prilikom produženja police.

“Obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti dužnost je svakog vlasnika motornog vozila. Uvijek je naravno dobro, i preporučamo ugovoriti, i kasko ili djelomično kasko osiguranje. Tu je naravno i usluga asistencije na cesti. Ugovaranjem Groupama obaveznog automobilskog osiguranja korisnici dobivaju brojne pogodnosti, poput zaštite bonusa, odnosno njegovog zadržavanja bez obzira na visinu i vrstu prouzročene štete. Tu su naravno i razni popusti s obzirom na broj ugovorenih polica, na dugoročnu suradnju ili na načine plaćanja.

Dodatna pogodnost je i ugovaranje Groupama Asistencije kao dodatka obveznom osiguranju. Ova usluga brine za vozača, ali i suputnike u raznim situacijama koje se mogu dogoditi na cesti, poput kvara, nezgode ili nekog drugog problema. Groupama asistencija vrijedi za sva motorna vozila, a moguće je prema vlastitim potrebama odabrati na razini Hrvatske, regije ili cijele Europe. Groupama asistencija osigurava vam put bez stresa jer uključuje podršku 24 sata, eventualni popravak vozila na licu mjesta ili ako to nije moguće, prijevoz vozila do prebivališta kao i mogućnost zamjenskog vozila, smještaja i alternativnog prijevoza”, objasnio je Kralj.

Ostale pogodnosti uključuju popust na vjernost do 10 posto, popust na broj ugovorenih Groupama polica osiguranja do 15 posto, 5 posto popusta plaćanjem cijene u cijelosti ili kreditnom karticom. Pogodnosti koje se tiču bonusa uključuju zaštitu bonusa ugovaranjem police Groupama Zaštita AO bonusa (osigurava se zadržavanje istog premijskog stupnja ukoliko tijekom osigurane godine imate jednu štetu koja ima za posljedicu gubitak stečenog bonusa). Bonus je zaštićen bez obzira na visinu i vrstu prouzročene štete, a u slučaju postojanja više prijavljenih šteta, pokriće zaštite bonusa odnosi se samo na jednu, prvu štetu.

Sirurnost i pouzdanost

Kako bi mirne duše otišli na put i bezbrižno stigli do cilj, ne brinući o mogućim nezgodama, možete ugovoriti Groupama Asistencije kao dodatak obveznom osiguranju. Ova usluga brine za vozača, ali i suputnike u raznim situacijama koje se mogu dogoditi na cesti poput kvara, nezgode ili nekog drugog problema, primjerice ulijevanja pogrešnog gorva. Groupama asistencija vrijedi za sva motorna vozila, a moguće je prema vlastitim potrebama odabrati između različitih proizvoda:

– Groupama asistencija Hrvatska osigurava pokriće na području RH

– Groupama asistencija Regija (vrijedi na području Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Italije, Slovenije i Mađarske)

– Groupama asistencija Europa (vrijedi na području Europe – Albanija, Andora, Austrija, Belgija, Bjelorusija, BiH, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gibraltar, Grčka, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Mađarska, Monako, Malta, Moldavija, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija (do 50 km izvan St. Peterburga, Moskve, Rostova na Donu, Tolyattija, Perma), San Marino, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo).

Ono što Groupama asistencija osigurava, a iznimnno je važno, je put bez stresa. Dođe li do problema, podršku na besplatnom telefonu 0800 1212 (+385 1 6269 879 iz inozemstva) možete dobiti od 0 do 24. Osiguran vam je popravak vozila na licu mjesta, a ako to nije moguće, prijevoz vozila do prebivališta kao i mogućnost zamjenskog vozila, smještaja i alternativnog prijevoza,. Dodatna pogoodnost je korištenje aplikacije ‘Putni anđeo’. Ova apikacija za pametne telefone najbolji je mogući suputnik. Ona upozorava na prekoračenje brzine, preveliku buku u vozilu ili predugu vožnju bez pauza i odmora. Također automatski prepoznaje prometnu nesreću te funkcijom E-call alarmira Call centar. Zahvaljujući funkciji B-call, jednim klikom je moguće pozvati Call centar i zatražiti pomoć na cesti. Bez obzira na to je li riječ o šteti na automobilu zbog prometne nezgode, tuđe neodgovornosti ili vremenskih neprilika, ‘financijski mir’ može se osigurati ugovaranjem Kasko osiguranja. Ovisno o potrebama i preferencijama, moguće je ugovoriti Osnovno ili Djelomično Kasko osiguranje.

Osnovno kasko osiguranje pokriva široku lepezu mogućih šteta, a ostvariti ga je moguće i u slučajevima kada se likvidacija odštetnog zahtjeva produžuje. Primjerice, ako se ne može dogovoriti o okolnostima koje su dovele do nesreće s drugom stranom, odnosno ako je krivac osiguran kod druge osiguravajuće kuće, ako suprotno vozilo nije osigurano itd.

Ono obuhvaća prometne nezgode, pad ili udar predmeta u vozilo, požar, iznenadno vanjsko toplinsko ili kemijsko djelovanje, prirodne nepogode (potres, grom, tuča, oluja, poplava, bujica, visoka voda, snježna lavina), eksplozije (osim onih nuklearnih), pad letjelice, štete nastale od demonstracija i manifestacija, zlonamjerne i objesne radnje trećih osoba, oštećenja tapeciranih dijelova vozila kod pružanja prve pomoći, namjerno oštećenje osiguranih stvari zbog sprečavanja nastanka još veće štete.

Kada su pravne osobe u pitanju, Groupama nudi zanimljiv poslovni model kroz kojega može predložiti custom rješenja, prema specifičnim potrebama i veličini tvrtke. Pri tom, sigurnost i pouzdanost su glavni aduti ove osiguravajuće kuće s obzirom na to da se oslanja na snagu i resurse francuske grupacije koja je poznata po zanimljivom poslovnom modelu. On nalaže svim podružnicama izvan Francuske da se vode politikom jednake kvalitete i dostupnosti usluge za sve osiguranike, bilo gdje u svijetu.

Etablirani u svijetu

Uz tradicionalna bankoosiguranja, cilj ove osiguravateljske tvrtke je ponuditi paletu suvremenih osiguravajućih proizvoda, skrojenih po mjeri i potrebama hrvatskih građana. Riječ je o već etabliranim osiguranjima koja su se pokazala kao vrlo konkurentna u drugim zemljama, a koja su do posljednjeg detalja prilagođena uvjetima i okolnostima u Hrvatskoj.

“Groupama osiguranje je na svjetskoj razini, osim što nudi vrlo širok raspon osigurateljnih proizvoda, upravo cijenjeno i prepoznato u tom dodatnom segmentu koji je potpuno prilagođen potrebama građana. U skladu sa svjetskim praksama poslovanja cijele grupacije i više od 120 godina iskustva Groupama Grupe, primjerice kada su pravne osobe u pitanju, nudimo zanimljive modele paketa osiguranja kroz koje se predlažu rješenja, u pokrićima i iznosima osiguranja, prema specifičnim potrebama djelatnosti i veličini tvrtke kojoj je potrebna polica osiguranja. Pri tome su sigurnost, pouzdanost te jednaka kvaliteta usluga i dostupnosti u bilo kojem djelu svijeta, naši glavni aduti. Cilj je našim sugrađanima ponuditi paletu suvremenih osigurateljnih proizvoda, skrojenih po njihovim potrebama.

Kako je tržište već duže vrijeme u nekoj vrsti zasićenja, vjerujemo da će nove prakse, novi pristup uz jedan ‘francuski’ štih usklađen s našim vrijednostima biti iznimno dobro prihvaćen”, objasnio je Kralj.

Znanje i iskustvo

Od osnutka Groupama grupe financijska i ljudska solidarnost dio je njenog DNA i očitovala se u snažnoj posvećenosti u svim aspektima djelovanja. Solidarnost, odgovornost, predanost i optimizam su vrijednosti na kojima grade odnos sa svojim osiguranicima. To su vrijednosti koje definiraju njihov identitet dulje od stoljeća, a za koje su vezani više nego ikad.

Stoga odnos sa osiguranicima u Hrvatskoj grade na istim vrijednostima u poslovanju. Poslovni model prepoznat na međunarodnom tržištu implementiraju i na hrvatsko tržište te zajedno sa poslovnim partnerima dugoročno pridonose razvoju hrvatskog osigurateljnog tržišta i ukupnim gospodarskim kretanjima. Pri tome im Grupacija kojoj pripadaju svojim stoljetnim znanjima i resursima pruža podršku u izgradnji stimulativne, inovativne i otvorene korporativne kulture kao i u primjeni suvremenih tehnoloških poslovnih rješenja.

Sadržaj omogućio Groupama osiguranje

Organizator
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close