Uz sufinanciranje HZZ-a, respektabilna GIS i IT tvrtka Prehnit nastavlja sa stručnim edukacijama te snažno provodi unaprjeđenje poslovnih procesa

Autor: Promo , 16. svibanj 2022. u 10:41
Foto: Prehnit

Unatoč pandemiji koronavirusa, Prehnit je uspješno obrazovao stotine polaznika

Prehnit je opravdao status jedne od vodećih hrvatskih tvrtki u području stručnog savjetovanja u planiranju i implementaciji geografskih informacijskih sustava (GIS) te je od osnutka educirao preko tisuću polaznika koji su pritom usavršili svoje specifične vještine i ostvarili bolje poslovne rezultate. Kvalitetu edukacija na platformama ArcGIS-a, vodećeg GIS komercijalnog programa koji korisnicima omogućuje najkompleksnije operacije u svim segmentima, te QGIS-a, platforme koja se koristi na međunarodnoj razini u akademskom i profesionalnom okruženju, prepoznali su i ovlašteni inženjeri geodezije, ali i vježbenici koji prikupljaju potrebne bodove za održavanje članstva u Komori, s obzirom na to da je Prehnit već četvrtu godinu akreditiran od strane Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.

Foto: Prehnit

“Svojim dugogodišnjim iskustvom u edukacijama na GIS platformama, Prehnit je i u izazovnim vremenima uspješno održao brojne edukacije. Od prvog dana smo usmjereni na individualan pristup svakom polazniku i sustavno razmatramo potrebe svih svojih korisnika i klijenata, kao i njihove razine poznavanja i korištenja GIS alata. Naši polaznici su najčešće zaposleni ljudi koji se žele dodatno educirati u području GIS-a kako bi posljedično ostvarili bolje rezultate u radu ili usavršili vještine potrebne za kvalitetnije odrađivanje projekata na kojima rade”, objasnio je Vlatko Roland, član Uprave Prehnita, te naglasio da je Prehnitov multidisciplinarni tim spreman odgovoriti na svaki izazov, bez obzira na kompleksnost ili geografsku lokaciju projekta.

Edukacije, na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani, do sada su uspješno savladali polaznici iz javnih i privatnih tvrtki, udruga i organizacija, a kvalitetu i važnost ovakvih specijaliziranih edukacija kroz sufinanciranje tvrtki prepoznao je i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Mogućnost vrhunskog obrazovanja ponuđena je na osam različitih razina: Uvod u GIS, Praktične osnove GIS-a, GIS temeljni tečaj, GIS ubrzani temeljni tečaj, GIS napredni tečaj, GIS napredni specijalizirani tečaj, Primjena dronova u poslovanju i Vizualizacija poslovnih podataka, ovisno o prethodnim znanjima i potrebama svakog polaznika. Dosadašnja praksa je pokazala kako polaznici najčešće izabiru GIS ubrzani temeljni tečaj, i to na platformi QGIS. Takav profil korisnika obično posjeduje određenu razinu znanja o GIS-u koju je potrebno osvježiti i nadopuniti, a češće koriste open source platformu QGIS budući da je dostupnija od komercijalne platforme ArcGIS.

Foto: Prehnit

Prehnit korisnicima osigurava najvišu kvalitetu usluge i najbolje uvjete za prijenos potrebnih znanja, a posljednjih nekoliko godina razvio se u respektabilnu GIS i IT tvrtku koja pruža uslugu potpore u digitalnoj transformaciji poslovanja kroz IT rješenja zasnovana na podatkovnoj znanosti, uzimajući u obzir i geografsku komponentu podataka. Pritom savjetuje kako izraditi arhitekturu cjelokupnog sustava uključujući: 1) poslovne procese, 2) prikupljanje, obradu i analizu podataka te 3) automatizaciju poslovnih procesa kroz specifična IT rješenja prilagođena potrebama korisnika putem vizualizacije prostornih podataka koristeći interaktivnu pametnu digitalnu kartu. Jedinstven Prehnitov koncept edukacija podrazumijeva prilagodbu za održavanje na lokaciji naručitelja, a polaznici su posebno zadovoljni individualiziranim pristupom Prehnitovog predavača i GIS konzultanta Dragana Tasića te iskusnog mentora Vlatka Rolanda koji na dinamičan način i kroz ugodnu atmosferu polaznicima uspješno prenose svoje znanje i vještine.

“Svladane vještine rada u GIS okruženju i primjene dronova koristimo pri evidentiranju stanišnih tipova i obradi prikupljenih podataka. Tako prikupljeni podaci služe nam za automatizirani i digitalizirani način unosa lokacije i vrste stanišnog tipa, provođenje analiza i monitoring stanja na terenu”, potvrdila je Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Foto: Prehnit

Specifičan pristup edukacijama primarno je usmjeren na zadovoljavanje individualiziranih potreba polaznika, a jedan od rezultata tog pristupa su i tri uspješno održane edukacije za djelatnike Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i vanjske suradnike. Polaznici su ovladali znanjem i kompetencijama korištenja alata QGIS i primjene dronova u analizi usluga ekosustava i kartiranju ekoloških koridora

New Report

Close