Uz domaće IT stručnjake razvijat će rješenja za najveće svjetske tvrtke

Autor: PD VL native tim , 24. travanj 2023. u 07:00

Xpand IT Globalna informatička tvrtka koja posluje i iz zagrebačke baze širi svoj tim.

Specijalizirana informatička tvrtka za softversko inženjerstvo iz Portugala, Xpand IT, od sredine prošle godine posluje i iz zagrebačke baze. Od tada su zaposlili desetak novih IT stručnjaka, a posluju s ambicijom da uvišestruče svoj tim. Naime, i dalje su u potrazi za hrvatskim informatičkim talentima koji će sudjelovati u osmišljavanju i programiranju njihovih softverskih proizvoda i implementacijama raznih rješenja kod međunarodnih klijenata te koji će se uklopiti u njihovu globalnu misiju – da mijenjaju svijet na bolje pomoću tehnologije.

O širini i kvaliteti njihovog poslovanja već dovoljno govori 20 godina iskustva, 340 klijenata u 30 zemalja svijeta (najviše u Europskoj uniji i Brazilu) i gotovo 400 zaposlenika razmještenih u šest specijaliziranih odjela – koji funkcioniraju kao samostalni proizvodni poslovni entiteti u Portugalu i Hrvatskoj – te prodajnim centrima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Švedskoj.

Dodatni benefiti

Kao globalna kompanija, Xpand IT nudi cijeli niz usluga koje koriste neke od najvećih nacionalnih kompanija na području Big Data, BI & Analytics, Data Science, Middleware, Digital Xperience i Collaboration solutions. Stručnjaci koje tvrtka okuplja pokrivaju široki raspon područja, kao što su prikupljanje i obrada velikih količina podataka u gotovo stvarnom vremenu, migracija u oblak, prilagođena poslovna izvješća i analitika, znanost o podacima, rješenja za suradnju, odnosi s klijentima i razvoj slojevitih rješenja i alata za poboljšanje digitalnog iskustva korisnika. Upravo ta širina im je osigurala i povjerenje velikih klijenata iz različitih industrija poput bankarstva, zdravstva, telekomunikacija i energetike.

Tako je Xpand IT već razvio najsuvremenija rješenja za tvrtke kao što su Toyota, Just Eat, Commerzbank, LeasePlan, Altice, Vodafone, Ageas, Deutsche Bank i BNP Paribas.

Također, Xpand IT je za više različitih platformi razvio i mobilnu aplikaciju za pružatelja zdravstvenih usluga koja je pacijentima omogućila zakazivanje termina i pregled medicinske dokumentacije. Ova portugalska tehnološka firma surađivala je i s vladinim agencijama na pojednostavljenju poslovnih procesa i poboljšanju učinkovitosti integracijom više sustava koji su omogućili centralizirani prikaz podataka i tijek rada.

Odluka portugalske firme da se smjesti u Zagrebu tim je zanimljivija s obzirom na to da uglavnom slušamo o nedostatku informatičkog kadra u Hrvatskoj i odljevu kvalitetnih IT-evaca u razvijenije zemlje.

“Uz veličinu zemlje, broj stanovnika, tržište, zakonski ili zakonodavni okvir, ljudi u Hrvatskoj poznati su i kao iznimno stručni, predani i marljivi. To je ono što nam je potrebno da nastavimo postizati vrhunske rezultate u tehnologiji”, objasnio je Paulo Lopes, direktor Xpand IT-a.

Paulo Lopes, direktor Xpand IT-a

Osim toga, u ovoj portugalskoj informatičkoj tvrtki Zagreb, osim za domaće stručnjake, vide i kao atraktivnu bazu za programere i inženjere iz susjednih zemalja poput Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih zemalja regije.

Tu su i dodatni benefiti kojima se Xpand IT nameće kao prestižan poslodavac, poput otvorene komunikacije u kojoj se cijeni i traži mišljenje svakog pojedinca u timu te dobro organiziranog procesa rada u kojem su menadžeri, programeri i klijenti za istim stolom (više ili manje virtualnim) kako bi zajedno razmišljali i gradili izvanredna rješenja, a upravo je izvrsnost vrijednost koju tvrtka slijedi u svemu što radi.

Međunarodni timovi

“Postoji jasno definiran proces unutarnje organizacije poslovanja. Ako se po nečemu ističemo u odnosu na ostale developerske tvrtke u Hrvatskoj, onda je to unutarnja organizacija poslovanja s jasno definiranim procesima te dubina i širina komunikacije: svaki naš zaposlenik je aktivno uključen u traženje rješenja, ne samo u domeni onog za što je zadužen, već na razini cijele tvrtke”, rekao je direktor hrvatske podružnice, Dejan Kapetan.

Dejan Kapetan, direktor hrvatske podružnice Xpand IT-a

A što se traži od idealnih kandidata Xpand IT, tvrtke koja je posljednje dvije godine proglašena Microsoftovim partnerom godine?

Moraju dobro poznavati tehnologije koje se koriste u odjelu u kojem se zapošljavaju kao što su npr. C#, Java, Azure stack, JavaScript, Scala, Spark, Kafka, Python, Pentaho ili Tableau.

S druge strane, važno je i da su vješti u komunikaciji s obzirom na to da će raditi u raznorodnim, međunarodnim timovima, s ljudima iz raznih zemalja i drukčijih kultura, u više vremenskih zona.

“Motivacija developera je također ključna jer ako želi prvenstveno sebe razvijati, i mi ćemo skupa rasti s njim”, zaključio je Kapetan.

New Report

Close