Ugovor Arena Hospitality Group i Zagrebačke banke o zajmu od 64 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/H , 21. prosinac 2017. u 11:32
FOTO: Thinkstock

Hotelska grupacija Arena Hospitality sklopila je ugovor sa Zagrebačkom bankom o zajmu od 64 milijuna eura te prateći ugovor o hipoteci, čime će refinancirati sve postojeće zajmove kod te banke, kao i tri zajma od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), objavili su u četvrtak iz te grupacije.

"Refinanciranje zajmova bit će po ujednačenim i povoljnijim uvjetima, a transakcija je rezultat uspješnog poslovanja Arena Hospitality Group, urednog ispunjavanja obveza prema zajmodavcu i to je i nastavak dugogodišnje odlične suradnje sa zajmodavcem", ističu u objavi iz Arene.

Arena Hospitality grupa ranije je objavila da su u devet mjeseci ove godine ostvarili 643 milijuna kuna ukupnih prihoda ili gotovo 52 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je EBITDA iznosila 240,8 milijuna kuna ili 43,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Takve rezultate pripisali su rekordnoj turističkoj godini u Hrvatskoj te rastu poslovanja u Njemačkoj i Mađarskoj, gdje imaju hotele kojima upravljaju, pri čemu je ukupan prihod grupe u Hrvatskoj u devet mjeseci ove godine porastao 10,3 posto, na 467,8 milijuna kuna, dok je poslovanje u Njemačkoj i Mađarskoj pokazalo porast prihoda od 29,1 posto, na 167,8 milijuna kuna.

Većinski vlasnik Arene je PPHE Hotel Group Limited, a Grupacija Arena Hospitality nastajala je od 2008. spajanjem kroz više transakcija i ugovora o upravljanju pulske hotelske tvrtke Arenaturist sa Park Plazom u Europi ili PPHE Hotel Group, nakon čega su krajem prošle godine dionice Arenaturista prenesene iz redovitog u službeno tržište Zagrebačke burze s ciljem veće transparentnosti i jačanja profila kompanije među ulagačima, da bi u ožujku ove godine glavna skupština odobrila i promjenu naziva tvrtke u Arena Hospitality Group.

Ubrzo nakon toga, krajem travnja ove godine, u aranžerstvu Zagrebačke banke i Interkapitala, objavili su prospekt izdanja javnom ponudom do dva milijuna novih dionica, a u najavama su istaknuli kako tako očekuju od 80 do 100 milijuna eura. Sredinom svibnja, na predstavljanju javne ponude, najavili su i kako tom iznosu planiraju još pridodati i novac iz kredita, što bi sveukupno bilo 200 do 250 milijuna eura, kao i da oko 100 milijuna eura planiraju uložiti u Hrvatskoj odnosno u unapređenje objekata, usluge, online kanale prodaje, ljudske resurse i drugo u Arenaturistu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Evo jedan “novi biser na ZSE” i izvrsna vijest sa Hrvatskog tržišta kapitala.

New Report

Close