U borbi protiv energetske krize Schneider Electric predstavio nove tehnologije za ubrzanje elektrifikacije, digitalizacije i održivosti

Autor: Promo , 13. listopad 2022. u 15:05
Foto: Schneider Electric

Na Scheniderovom najvećem događaju godine predstavljeno mnoštvo digitalnih rješenja i rješenja usmjerenih na ljude

Schneider Electric™, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, jučer je započeo ovogodišnje izdanje Innovation Summit svjetske turneje strastvenim pozivom na rješavanje trostruke krize – energetske, ekonomske i klimatske- s kojom se suočavaju vlade, tvrtke i potrošači širom svijeta ujedno iznoseći svoj pristup i rješenja kako to učiniti.

“U doba globalne krize mora nam biti potpuno jasno kamo putujemo i kamo želimo stići. Energetska kriza koja se događa, tek je vrh ledenog brijega“, izjavio je Jean-Pascal Tricoire, predsjednik uprave i izvršni direktor Schneider Electrica. “Budući da se očekuje da će potražnja za energijom na globalnoj razini rasti trostruko u sljedećih 30 godina, od vitalne je važnosti da primijenimo sve tehnologije koje su već sada dostupne za ubrzanje elektrifikacije, digitalizacije i održivosti.”

Tricoire je održao govor na otvorenju Innovation Summit svjetskoj turneji, najvećem i najvažnijem događaju godine kojeg Schneider Electric organizira za svoje korisnike, partnere i dobavljače. Riječ je o nizu konferencija i premijera koje se održavaju tijekom listopada i studenog, na kojima kompanija predstavlja svoje brojne inovativne proizvode, softvere i usluge namijenjene rješavanju gorućih ekoloških i društvenih problema, koji su posljedice energetske krize i klimatskih promjena.

Njegovi komentari nastavak su na izjave Gwenaelle Avice-Huet, izvršne direktorice za strategiju i održivost kompanije Schneider Electric tokom Climate Week NYC događaja. Avice-Huet naglasila je potrebu stavljanja većeg fokusa na još uvijek podcijenjenu stranu potražnje energetske krize – drugim riječima, koliko se energije uopće troši.

Schneider Electricov Institut za istraživanja izdao je prvu takvu kvantitativnu studiju koja pokazuje potencijal dostupnih tehnologija, koje, ako se kombiniraju i uvode u razmjeru, imaju potencijal smanjiti emisije ugljika za dvije trećine do 2030. godine te istovremeno ostvariti goleme uštede na potrošnji energije za stanovnike zgrada (do 70%).  

Schneider već dugo traži provedbu konkretnih, hitnih akcija kojima bi se smanjila potrošnja energije, više ulagalo u obnovljive izvore, elektrificiralo i digitaliziralo energetske ekosustave, na ekonomski održiv način i uz maksimalnu dobrobit za ljude. Kompanija je općenito priznata kao predvodnik u ekološkim pitanjima i pitanjima društvenog upravljanja (ESG), a njeni proizvodi, usluge i druge aktivnosti pomažu korisnicima, dobavljačima, poslovnim partnerima i zajednicama u ostvarivanju vlastitog napretka na tim bojišnicama.

Schneider Electric ovom je prilikom predstavio i četiri nove strateške ponude:

  • EcoStruxure Energy Hub – potpomaže zgradarstvu u postizanju energetske neutralnosti
  • EcoStruxure Power & Process – digitalno objedinjuje sustave podataka i njihovo dizajniranje za energiju i automatizaciju
  • EcoCare – omogućuje korištenje punog potencijala povezanih uređaja, digitalnih blizanaca i okruženja proširene stvarnosti
  • GM AirSet – nadogradnja u energetskoj opremi koja udovoljava prioritetima održivosti

Ponude su dio niza inovacija koje će Schneider Electric predstaviti na Innovation Summit svjetskoj turneji. Više pojedinosti o novostima iz Odjela za upravljanje energijom može se pronaći ovdje, a inovacije iz područja industrijske automatizacije mogu se pronaći ovdje.

New Report

Close