U Adecco Way to Work projektu sudjeluju talenti iz cijeloga svijeta

Autor: Objava za medije , 27. lipanj 2014. u 13:33
Thinkstock

Projekt Adecco Experience pomoći će im da započnu profesionalni put. Samo jedan od njih postat će „predsjednik Uprave Adecca uz mandat od mjesec dana”.

Grupa Adecco, vodeći svjetski pružatelj usluga na području ljudskih resursa, danas je objavila imena talenata koji će u srpnju započeti svoj profesionalni put u nekoj od vodećih svjetskih kompanija. Kandidati iz 54 zemljama prošli su testiranje i izabrani su za sudjelovanje u projektu Adecco Experience. Ono uključuje rad u trajanju od mjesec dana koji će im pružiti radno iskustvo i povećati mogućnost zapošljavanja. Tokom srpnja bit će odabrano deset kandidata kojima će se pružiti prilika da postanu „predsjednik Uprave Adecca uz mandat od mjesec dana“ pod izravnim nadzorom predsjednika Uprave Patricka De Maeseneirea.

U traženju prvog radnog mjesta mladi nailaze na razne dvojbe. Koji stavovi prolaze u uspješnom radnom okruženju? Kako se radi u timu svjetskih organizacija? Je li moj profil prikladan za karijeru u marketingu ili bi više odgovarao ljudskim resursima? Hoću li voditi dućan ili je moja budućnost u digitalnim komunikacijama?

Zahvaljujući projektu Adecco Experience – i suradnji s vodećim svjetskim kompanijama u srpnju će mladi iz 54 zemlje imati priliku odgovoriti na mnoga od tih pitanja. Steći će jednomjesečno iskustvo koje obuhvaća široku lepezu funkcija, od marketinga do prodaje, komunikacija i ljudskih resursa. To prvo radno iskustvo predstavlja veliku priliku za učenje kroz rad, samoispitivanje, za dokazivanje vrijednosti vlastitog talenta i motivacije. Po završetku projekta Adecco također nastavlja podržavati ih savjetima za razvoj karijere.

Nezaposlenost mladih jedan je od najvećih problema današnjice. Danas je u Europi nezaposleno 23,5 % mladih u dobi od 15 do 24 godine. Stopa nezaposlenosti mladih u Grčkoj je 56,9 %, u Španjolskoj 53,5 %, a u Italiji 43,3 %.1.Istovremeno je u Europi i SAD-u 7 milijuna nepopunjenih radnih mjesta zbog činjenice da mladi nemaju radno iskustvo koje kompanije zahtijevaju. U 2013. je Adecco odlučio krenuti u akciju i ponuditi svoju stručnost kako bi pomogao mladim talentima. Adecco Way to Work – osmišljen je kako bi mladima pružio radno iskustvo i uputio ih u povećavanje mogućnosti da se zaposle i naprave prvi korak u svojem profesionalnom putu.

Tokom srpnja talenti koji su se također prijavili za program ‘predsjednik Uprave uz mandat od mjesec dana’ proći će kroz daljnji postupak odabira. Na kraju će samo jedan/ jedna od njih dokazati da posjeduje ono što je potrebno da bi postao/ la „predsjednik Uprave Grupe Adecco uz mandat od mjesec dana“, izravno odgovoran predsjedniku Uprave Patricku De Maeseneireu koji će nadzirati uspješnog kandidata tokom njegovog jedinstvenog životnog iskustva – prilike da otkrije kako se vodi kompanija s popisa Fortune Global 500 s 31 000 zaposlenika i više od 650 000 stručnjaka u cijelom svijetu.

Za više informacija o kandidatima, kliknite www.adeccowaytowork.com. Njihovo Iskustvo s Adeccom možete pratiti i na #AdeccoExperience i na Facebooku i pružati im podršku u njihovoj utrci za mjesto predsjednika Uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close