Tvrtka u Zagrebu uvodi radni tjedan od četiri dana, plaće ostaju iste!

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2021. u 08:43
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zaposlenici mogu birati odakle će raditi.

Nizozemac Jan de Jong, koji živi i radi u Hrvatskoj, od rujna za svoje zaposlenike uvodi četverodnevni radni tjedan, bez da im smanjuje plaću.

Jučer je na svom LinkedIn profilu objavio da pokreće četverodnevni radni tjedan, piše Index.

“Tvrtka Webpower Adria upravo je svojim zaposlenicima dala povećanje od 20%. Ne, ne u novcu, nego u slobodnom vremenu. Uvodimo četverodnevni radni tjedan – za istu plaću! Osim toga, odluka hoće li moje kolege raditi od kuće ili iz ureda, to je u potpunosti njihova odluka. Svi smo mi pojedinci s različitim sklonostima”, napisao je Jan De Jong na svom LinkedIn profilu.

“Ako možemo raditi svoj posao s bilo kojeg mjesta, tko smo onda mi da kažemo da se treba raditi iz ureda? Čvrsto vjerujem u snažne riječi Sir Richarda Bransona: ‘Ako se brinete za svoje osoblje, oni će se brinuti za vaše klijente.’ Naš tim je bio oduševljen kad je čuo da od rujna počinjemo četverodnevni radni tjedan”, stoji u objavi.

“Sljedeći im je zadatak međusobno se dogovoriti tko će koji dan uzeti slobodno, jer predstava se mora nastaviti. Naravno da ćemo našim dragim klijentima ostati na raspolaganju 5 dana u tjednu. Cilj uvođenja četverodnevnog radnog tjedna je smanjiti stres i povećati produktivnost – kao što su mnoga istraživanja pokazala da će to biti rezultat. Ne poznajem nijednu hrvatsku tvrtku koja to nudi, pa smo mi u Webpower Adria ponosni što smo među prvim tvrtkama u Hrvatskoj koje su uvele četverodnevni radni tjedan. Zar ne biste voljeli raditi četiri dana u tjednu za istu plaću?” navodi De Jong u postu na LinkedInu, piše Index.

Komentirajte prvi

New Report

Close