Tvrtka iz Beograda preselila poslovanje u Vukovar gdje započinju s proizvodnjom

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2021. u 14:09
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Punopravno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji i samim tim mogućnost nesmetanoga poslovanja i plasiranja svojih proizvoda na tržištu od 500 milijuna ljudi bio je osnovni razlog zašto je srbijanska tvrtka Dental – ant započela svoje poslovanje u Vukovaru.

Tvrtka je od 2011. godine djelovala u Zagrebu da bi 2018. godine prepoznali prednosti poslovanja u Vukovaru i potom dobili prostor u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar.

– Tvrtka se bavi proizvodnjom komponenata za dentalne implantate koje ćemo izvoziti direktno u Europsku uniju do krajnjih potrošača, odnosno stomatoloških ordinacija. U Zagrebu smo se bavili samo trgovinom te opreme, a sada u Vukovaru započinjemo i sa proizvodnjom. Očekujemo uskoro dolazak dva stroja i potom započinjemo sa proizvodnjom. Očekujemo da do 30. kolovoza krene proizvodnja – kaže za Večernji list direktorica tvrtke Dental – ant Dragana Antunović dodajući kako će u svoju djelatnost u Vukovaru uložiti oko 3,5 milijuna eura.

U početku će tvrtka zapošljavati šest visoko stručnih osoba, a potom se očekuje i povećanje broja zaposlenih. Vrlo brzo za očekivati je i novoga dentalnog brenda kojemu će nositelj biti upravo tvrtka Dental – ant iz Vukovara, a koja će proizvoditi svu opremu za stomatološke implantate. Govoreći o tome kako je jedna beogradska tvrtka preselila u Vukovar i tu nastavila svoje poslovanje kaže kako je to pitanje na koje nailazi gdje god ode. Mnoge interesira imaju li radi toga što su iz Beograda problema u Vukovaru.

– Mogu samo reći kako smo u Vukovaru naišli na fantastičan prijem od svih. Imamo odličnu suradnju sa ljudima u gradskoj upravi, u Gospodarskoj zoni kao i u Razvojnoj agenciji. Svi su iznimno susretljivi i spremni pomoći. Trenutno provodimo pet projekata vrijednih oko 2 milijuna kuna – ističe Antunović.

Komentirajte prvi

New Report

Close