Smart Industry
INTERVJU

Tomislav Ščrbak: Naša rješenja uspješno koriste male, srednje i velike tvrtke

Rješenja su bazirana za rad na otvorenim platformama s integriranim cybersecurityjem i služe za poboljšanje efikasnosti operativnih procesa.

PD VL native tim
04. listopad 2021. u 22:02
Tomislav Ščrbak, direktor prodaje za industriju i komercijalno zgradarstvo u Schneider Electricu/PD

Tomislav Ščrbak, direktor prodaje za industriju i komercijalno zgradarstvo u Schneider Electricu govori o održivosti, digitalnoj transformaciji, rješenjima koja nude i njihovim prednostima te otkriva gdje vidi prostor za napredak.

Koliko je pandemija utjecala na digitalizaciju i digitalnu transformaciju tvrtki?

Naše poslovanje je u potpunosti digitalizirano te smo i prije Covid-19 prakticirali rad na daljinu i od kuće. Svakako, godina 2020. dodatno nas je ubrzala i i izrazito brzo koračamo u pogledu digitalnih alata koji nam pomažu pri ostvarivanju maksimalnih učinaka efikasnosti na svim razinama u upravljanju energijom i automatizaciji.

Gdje još ima prostora za napredak?

Naša su rješenja bazirana za rad na otvorenim platformama s integriranim cybersecurityjem i služe za poboljšanje efikasnosti operativnih procesa te efikasno upravljanje energetskim resursima.

Naša otvorena IoT platforma EcoStruxure povezuje postojeće operativne tehnologije klijenata s najnovijim IT tehnološkim rješenjima uz primjenu vrhunske analitike, softvera i aplikacija. Rješenja su primjenjiva u područjima vezanim za komercijalno i industrijsko zgradarstvo, industriju, energetiku i podatkovne centre.

Segmenti u kojima trenutno vidimo najveći potencijal za ubrzanu digitalnu transformaciju su oni u kojima je moguća automatizacija procesa poput prehrambene industrije i segmenata vode i vodoodvodnje.

Koja vaša rješenja su na domaćem tržištu najtraženija? Na koji način se u rješenjima primjenjuje proširena stvarnost?

Schneider Electric intenzivno surađuje s nizom malih, srednjih i velikih partnera i integratora sustava koji naša rješenja i opremu implementiraju kod krajnjeg korisnika. Prednost primjene otvorenih alata i softvera je lagan pristup podacima, što doprinosi uštedi energenata i optimizaciji operativnih procesa, te posljedično poboljšanju produktivnosti.

Naš EcoStruxure Facility Expert, namijenjen manjim tvrtkama, omogućuje praćenje i mjerenje temperature transformatora te jednostavan prikaz potrošnje električne energije za bolje upravljanje i odlučivanje. Kod većih kompanija, koristi se EcoStruxure Power Monitoring Expert koji prati potrošnju svih energenata u sustavu i intenzivira produženje rada i radnu učinkovitost.

U sklopu rješenja koja koriste proširenu stvarnost, EcoStruxure Augmented Operator Advisor, ne samo da omogućava digitalizaciju servisnih popravaka, već služi kao alat za e-učenje za nove zaposlenike koji tek dolaze na radna mjesta.

Jedan od recentnijih primjera uspješne suradnje je s tvrtkom Adriateh, jednim od vodećih domaćih proizvođača autopraonica. Korištenjem IoT povezanih uređaja i EcoStruxure rješenja, proces digitalne transformacije u potpunosti je unaprijedio zadovoljstvo i očekivanja korisnika autopraonica, a time ispunio i očekivanja vlasnika i djelatnika.

Što vaša kompanija radi po pitanju održivosti?

Schneider Electric je među prvima prihvatio načela ekološke i društvene odgovornosti. Zadnjih 15-ak godina smo svoje ambicije usmjerili u tom smjeru, a ove smo godine proglašeni najodrživijom globalnom kompanijom od strane medijske i istraživačke tvrtke Corporate Knights, specijalizirane za mjerenje provođenja održivosti među korporacijama.

Napravili smo i korak dalje i prema mreži dobavljača i partnera, objedinjenih u opskrbnom lancu te ih mobilizirali (educirali, trenirali, supportirali 1000 partnera) ka ostvarenju ciljeva održivosti i smanjenju ugljičnog otiska kroz digitalnu transformaciju i primjenu digitalnih i inovativnih rješenja.

* Sadržaj omogućio Schneider Electric

New Report

Close