Tomašković u Adrisu signal većeg otvaranja Grupe

Autor: Jadranka Dozan , 30. siječanj 2019. u 22:01
Davor Tomašković je prije odlaska u Hrvatski telekom bio čelnik TDR-a, Foto: SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL

Imenovanjem za šefa CO-a čelnik HT-a vraća se u Vlahovićev tim.

Nakon jesenašnjeg proširenja Uprave iz Adris grupe stižu vijesti o novim preslagivanjima i pojačanjima upravljačkih struktura te kompanije. Donedavni prvi čovjek Hrvatskog telekoma Davor Tomašković uskoro dolazi na funkciju predsjednika uprave Adrisova Croatia osiguranja, dok aktualni predsjednik CO-a Damir Vanđelić seli u Upravu Adris grupe. Uprava rovinjske kompanije na čelu s Antom Vlahovićem pritom se ponovno širi (sa četiri na pet članova).

Investitori pozdravljaju

Dio petorke odskora postaju i sadašnji direktor kontrolinga Adris grupe Hrvoje Patajac te direktor pravnih poslova Roberto Škopac. Istodobno, Stipanka Ivandić Štefanek, koja se Upravi Adrisa lani u studenom pridružila zajedno s Markom Remenarom, u okviru organizacijskih promjena u rovinjskoj kompaniji imenovana je direktoricom Abilie. U redovima investicijske zajednice mahom pozdravljaju najnovije kadrovske križaljke. Većina ih smatra kako je angažiranje Tomaškovića iz HT-a, a nešto ranije i Remenara koji je u Adris prešao iz Uprave Zagrebačke banke, signal da rovinjska grupa ide u smjeru veće transparentnosti i standarda korporativnog upravljanja. Samim tim, kažu, to je dobra vijest i za Zagrebačku burzu. Posljednja dva kruga akvizicija menadžera koji su donedavno upravljali nekim od najvećih sustava u nas tumače se i kao pripreme za postepeno povlačenje dugogodišnjeg čelnika i pojedinačno najvećeg dioničara Adrisa iz aktivnog upravljanja.

Fokus na dioničare

Među burzovnim igračima neki će reći i kako bi to moglo znači i dodatno jačanje fokusa na interese dioničara kao jedne skupine tzv. stakeholdera, a pritom aludiraju na to da je jedno od važnih obilježja “Vlahovićeve ere” naglašena briga za interese lokalne zajednice. Znakovitim se, usto, smatra i Vlahovićeva odluka da Tomaškoviću ponudi zapravo povratak u kompaniju. Budući šef CO-a, naime, prije odlaska u HT sedam je godina radio u Adris grupi, u Tvornici duhana. Iz TDR-a je otišao u travnju 2013., a tad se tvrdilo da su odlasku kumovala i neslaganja u operativnom upravljanju. Čini se da su prevagnuli profesionalni kriteriji.

Komentirajte prvi

New Report

Close