Tko traži pouzdanost, pronaći će usluge Grupe Pošta Slovenije

Autor: Promo , 15. listopad 2020. u 08:00
Foto: PR

Pošta Slovenije svojom uključenošću u međunarodne poštanske tokove i Grupa Pošta Slovenije s društvima s povezivim djelatnostima neprestano osuvremenjuju svoje usluge i prilagođavaju ih promjenjivim potrebama privatnih i poslovnih korisnika. Pri ponudi suvremenijih usluga također nastoje osigurati pouzdanost.

U Grupi Pošta Slovenije slijede globalne trendove, dobre prakse i potrebe korisnika kako bi osigurali odgovarajuću kvalitetu usluga. U skladu sa strateškim razvojnim programom kojim su određeni njezin rast i razvoj razdoblje do 2025. godine, Grupa Pošta Slovenije usmjerava se ponajprije u paketne i logističke usluge u Sloveniji i regiji, gdje želi nuditi suvremene i konkurentne usluge te postati prvi izbor kupaca. Povlači se od uloge tradicionalnog nacionalnog poštanskog operatera i ulazi na globalna tržišta s jakom konkurencijom u logističkom području, koje predstavlja okosnicu svjetskog gospodarstva. U strateški razvojni program uključena je i Grupa Intereuropa čiji je Pošta Slovenije većinski vlasnik od kraja 2019. godine.

Integracijom Grupe Intereuropa, Grupa Pošta Slovenije postaje jedna od najvećih logističkih tvrtki u Sloveniji, s ciljem postati vodeći pružatelj cjelovitih logističkih rješenja u široj regiji jugoistočne Europe. Ključni projekti usmjereni su i u proširenje prostornih i transportnih kapaciteta za paketno-logističku djelatnost, informatizaciju poslovanja, obnovu portfelja usluga (paketnih, asortimana na poštama i IT rješenja), automatizaciju i digitalizaciju poslovanja. Njezina su budućnost paketno poslovanje i logistika, koji zajedno s pismovnim i IT uslugama te prodajom na poštanskim šalterima čini njezine najvažnije strateške poslovne segmente. Osim postizanja operativne izvrsnosti, u svim tim područjima ključno je u najvećoj mjeri digitalizirati i automatizirati poslovanje. Samo tako će moći ostati visokokonkurentna i postati prvi izbor klijenata pri uporabi poštanskih i logističkih usluga.

Pošta Slovenije već godinama je prisutna na tržištima jugoistočne Europe putem bilateralnih ugovora o obavljanju poštanskih usluga, kao i putem svojeg ovisnog društva PS Logistika koje obavlja logističke usluge.

Kupnjom većinskog udjela Intereurope d. d. Pošta Slovenije učvrstila je svoju prisutnost na hrvatskom tržištu. Naime, Grupa Intereuropa na hrvatskom je tržištu već tradicionalno prisutna sa svojim dvjema ovisnim tvrtkama Intereuropa logističke usluge d. o. o. i Intereuropa Sajam d. o. o., koja je specijalizirana za pružanje usluga sajamske špedicije i carinskog zastupanja za potrebe zagrebačkog Velesajma. Početci nastupa Intereurope na hrvatskom tržištu sežu u godinu 1956. Društvo Intereuropa d. o. o. ima pet podružnica: u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Splitu i Rijeci. Može se pohvaliti vlastitom mrežom poslovnih jedinica kojima pokriva cijeli teritorij Hrvatske, uključujući otoke. Tvrtka zapošljava 284 osoba u jedanaest poslovnih jedinica s ukupno 49.600 m2 skladišnog prostora, gdje u cjelini sveobuhvatno pokriva sva logistička rješenja na teritoriju Hrvatske. Društvo obavlja sve usluge u području kopnenog i interkontinentalnog prometa, logističke usluge te druge usluge, među kojima su: prijevoz i skladištenje robe, logističke usluge u skladištima, carinsko posredovanje te priprema robe za daljnju otpremu i distribuciju do krajnjeg primatelja na domaćem ili stranom tržištu.

Osim logističkih kapaciteta u Zagrebu, Varaždinu, Splitu, Osijeku i Rijeci, ima i logistički centar u Samoboru ukupne površine 43.744 m2, gdje kupcima osigurava suvremena skladišna i logistička rješenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close