TDR i British American Tobacco – zajedno u daljnji rast

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2015. u 11:06
Foto: Press

Ovom akvizicijom objedinjuje se najbolje u objema kompanijama.

British American Tobacco (BAT) priveo je završetku svoju prethodno objavljenu kupnju TDR-a, zajedno s ostalim duhanskim i maloprodajnim poslovanjem, od Adris Grupe d.d. British American Tobacco (BAT) tako je postao vlasnik TDR-a, Istragrafike, Hrvatskih duhana i Adiste te maloprodajnih lanaca iNovine i Opresa.

Ovom akvizicijom objedinjuje se najbolje u objema kompanijama – TDR-ova hrvatska baština i lokalno znanje s BAT-ovim međunarodnim stručnim iskustvom i brandovima – čime nastaje čvrsta osnova za daljnji rast i razvoj kompanije. Tijekom integracije dviju kompanija BAT će istražiti nove mogućnosti za proizvodnju cigareta u Kanfanaru i u Hrvatskim duhanima.

Zajedno s TDR-om, BAT postaje jedan od većih poslodavaca u Hrvatskoj, izravno zapošljavajući 2450 ljudi. Novi predsjednik Uprave TDR-a u Hrvatskoj je Ram Addanki. Njegov prethodnik Mato Zadro preuzima važnu ulogu u novoj organizaciji kao član Uprave zadužen za integraciju i strategiju.

“Ovo je povijesni trenutak i za TDR i za BAT kao dvije vodeće kompanije u duhanskoj industriji, koje su se, svaka sa svojom bogatom tradicijom i dugom privrženosšću kvaliteti i izvrsnosti, sada spojile. BAT visoko cijeni TDR-ov integrirani poslovni model koji uključuje otkup i preradu duhana, proizvodnju cigareta, pakiranje, distribuciju i maloprodaju. Tvornica u Kanfanaru u skladu je s najvišim svjetskim standardima, stoga smo vrlo uzbuđeni što Kanfanar postaje dio naše europske proizvodnje”, istaknuo je novi predsjednik Uprave TDR-a Ram Addanki.

BAT je odlučan nastaviti TDR-ovu vrijednu tradiciju doprinosa gospodarskom rastu u Hrvatskoj. To konkretno znači da se BAT obvezuje očuvati radna mjesta, postojeća prava zaposlenika ostaju nepromijenjena, a otvaraju se i nove prilike za visokomotivirane i kompetentne zaposlenike.

TDR nastavlja poslovati pod istim imenom, integriran u BAT-ovu organizaciju. Tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije činit će novi klaster sa sjedištem u Hrvatskoj, dok će TDR-ovo poslovanje na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova biti integrirano u BAT-ov postojeći klaster Srednje Europe sa sjedištem u Češkoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close