St. Nicolaus za Badel nudi 46,5 milijuna eura

Autor: Ana Blašković , 01. siječanj 2017. u 22:00
Badelovi vjerovnici potražuju 340,7 milijuna kuna, Foto: Marko Prpić / Pixsell

Slovački konzorcij povisio ponudu za posrnulu državnu tvrtku.

Slovački St. Nicolaus je u konzorciju s Dalmacijavinom i Oštrcom predao novu ponudu za Badel 1862 vrijednu 46,6 milijuna eura u petak. Konzorcij investitora u kojem su St. Nicolaus, Dalmacijavino i Oštrc predao je obvezujuću ponudu za otkup tražbina prema Badelu utvrđenih u predstečajnoj nagodbi te iskazao spremnost na ulaganje 46,6 milijuna eura vlastitih sredstava.

To znači da bi uložio 352 milijuna kuna u idućih šest godina u tu posrnulu državnu tvrtku. Konzorcij na čelu sa St. Nicolausom ponudio je 25 milijuna eura koji bi se isplatili vjerovnicima u gotovini odmah po okončanju postupka predstečajne nagodbe, 12 milijuna eura za ulaganje u proizvodnju te 9,6 milijuna eura kroz osiguranje sredstava za ispunjenje obveza nastalih nakon otvaranja postupka.

Ukupne tražbine vjerovnika prema Badelu 1862, utvrđene na predstečajnom ročištu 15. prosinca iznose 340,7 milijuna kuna, a postupak se nastavlja prijedlogom plana financijskog i operativnog restrukturiranja. Ranije je Meteor grupa dobila prednost u utrci za Badel izborom za strateškog partnera na temelju poziva za iskazivanje interesa za sudjelovanje u restrukturiranju iz svibnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close