Šire proizvodnju, zapošljavaju radnike i stipendiraju učenike

Autor: Vedran Balen/VL , 13. studeni 2015. u 12:06
Foto: VL

Proizvodnja će se proširiti na tapeciranje unutrašnjosti automobila, što u Varaždinu nije uspjelo zbog manjka radne snage.

Predstavnici tvrtke Boxmark Leather najavili su mogućnost proširenja proizvodnje u nedavno otvorenoj tvornici u Slavonskom Brodu. Proširenje bi se odnosilo na tapeciranje unutrašnjosti automobila, što u varaždinskom pogonu nije uspjelo zbog nedostatka radne snage.

U Slavonskom Brodu radi više tvrtki koje se bave tapeciranjemnamještaja i zapošljavaju iskusne tapetare.

– Osim tapeciranja, namjeravamo pokrenuti i stipendiranje učenika krojača kako bismo ih što bolje i kvalitetnije pripremili za rad u Boxmarku – kaže predstavnik tvrtke Tomislav Cesarec, koji se zajedno s predstavnikom Agencije za investicije i konkurentnost Zdenkom Lucićem prekjučer u Slavonskom Brodu sastao s gradonačelnikom Mirkom Dusparom.

Tom prigodom zahvalili su na uspješnoj suradnji Gradu tijekom odlučivanja o prenošenju dijela proizvodnje u Brod, a potom i kupnje poslovnog prostora bivšeg trgovačkog centra Pevec u Gornjoj Vrbi veličine 50 tisuća četvornih metara, od čega je 20 tisuća pod krovom.

– U 2. i 3. fazi razvoja, broj zaposlenih u brodskoj tvornici trebao bi dogodine s 200 narasti na 500 radnika – kažu investitori. 

Komentirajte prvi

New Report

Close