Siemens obilježio 20 godina suradnje s FER-om i 60 godina SIMATIC-a

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2018. u 14:33
Foto: press

Siemens je i društveno odgovorna kompanija kojoj je od strateške važnosti priprema mladih stručnjaka za izazove koje donose digitalna transformacija i Industrija 4.0.

Na Svečanoj akademiji održanoj u petak 20. travnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva obilježene su dvije važne obljetnice – 20 godina suradnje ove ugledne obrazovne institucije i kompanije Siemens Hrvatska te 60 godina Siemensovih automatizacijskih sustava SIMATIC.

Nova predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska, gospođa Medeja Lončar, u svom je pozdravnom govoru istaknula da je Siemens globalni lider na području elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije, ali i kompanija snažno usmjerena na održivi razvoj te partnerstvo s lokalnim gospodarstvima i obrazovnim institucijama. Dokaz za to je i suradnja s gotovo svim tehničkim fakultetima u Hrvatskoj kojima tvrtka pomaže u opremanju laboratorija, ustupa im softverske alate te osigurava prijenos znanja svojih stručnjaka. Suradnju s FER-om, koja traje već 2 desetljeća, navela je kao odličan primjer toga kako se gospodarstvo i obrazovne institucije mogu uspješno nadopunjavati.

Između ostalog, ovo dugovječno partnerstvo rezultiralo je otvaranjem tri suvremena laboratorija za sustave automatizacije i pogonske tehnike, velikim brojem održanih usko specijaliziranih tečajeva za industriju po Siemensovoj Sitrain licenci, a koje su izvodili profesori i asistenti FER-a. Bilo je tu i Siemensovo natjecanje PLC+ Challenge namijenjeno upravo studentima elektrotehnike s naglašenim interesom za područje industrijske automatizacije te nagrada tradicionalna Werner von Siemens za najbolji studentski rad u akademskoj godini.

Siemens je i društveno odgovorna kompanija kojoj je od strateške važnosti priprema mladih stručnjaka za izazove koje donose digitalna transformacija i Industrija 4.0. Upravo mladi ljudi sa specifičnim znanjima, poput studenata ovog fakulteta, već sad imaju priliku odraditi praksu u Siemensu, ali i zaposliti se u kompaniji nakon studija.

Nastavak strateškog odnosa potvrđen je i Ugovorom o nastavku suradnje na školovanjima iz područja automatizacije i pogonske tehnike kojeg su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić te predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska, gospođa Medeja Lončar.

Događanje je obilježila i dodjela priznanja našim partnerima te profesorima i asistentima FER-a za poseban doprinos u razvoju i primjeni SIMATIC-a, ali i za unapređenje nastave i edukacije korištenjem automatizacijskih sustava SIMATIC.

Siemensov SIMATIC je postao uvriježeni pojam u području automatizacije, koji već desetljećima postavlja standarde u smislu pouzdanosti, inovacija i područja primjene. Danas, u svjetlu trendova digitalizacije i Industrije 4.0, sustavi automatizacije SIMATIC predstavljaju čvrstu i pouzdanu osnovu za virtualno puštanje u rad i opće koncepte digitalizacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close