Zeleno gospodarstvo
promo

Schneider Electric proglašen najodrživijom tvrtkom na svijetu od strane časopisa Time i online platforme Statista

Ovo priznanje odražava ambiciozne ciljeve Schneider Electrica za smanjenje vlastitih emisija, ali i posvećenost tvrtke u pomaganju svojim klijentima da postanu energetski učinkovitiji i smanje svoje emisije.

Promo
09. srpanj 2024. u 09:48

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijom, zauzeo je prvo mjesto na listi “Najodrživijih svjetskih tvrtki za 2024. godinu” uglednog časopisa Time i online platforme Statista. Ovo priznanje odražava ambiciozne ciljeve Schneider Electrica za smanjenje vlastitih emisija, ali i posvećenost tvrtke u pomaganju svojim klijentima da postanu energetski učinkovitiji i smanje svoje emisije.

Time i Statista koristili su transparentnu, višestupanjsku metodologiju za identifikaciju najodrživijih svjetskih tvrtki za ovu godinu. Proces je započeo s bazom od preko 5.000 najvećih i najutjecajnijih tvrtki na svijetu. Nakon rigorozne procjene u četiri faze, konačni rang isključivao je neodržive industrije i uzimao u obzir čimbenike poput vanjskih ocjena održivosti i obveza, praksi korporativnog izvještavanja te pokazatelja okolišne i socijalne učinkovitosti. Ovaj sveobuhvatan pristup u konačnici je rangirao 500 tvrtki iz preko 30 zemalja na svoj popis.

I Time i Statista istaknuli su tehnološku stručnost Schneider Electrica i program Schneider Sustainability Impact (SSI). Ovaj program pokreće i mjeri napredak tvrtke prema globalnim ciljevima održivosti u razdoblju od 2021. do 2025. godine, te potiče poštivanje šest dugoročnih obveza koje pokrivaju sve dimenzije okoliša, društva i upravljanja (ESG). Među tim napretkom, tvrtka je pomogla klijentima smanjiti njihove ugljične otiske, s 553 milijuna tona CO2 koje su spašene i izbjegnute od 2018. godine. Tvrtka je također ostvarila značajan napredak u transformaciji vlastitog lanca opskrbe. Emisije ugljika 1.000 najboljih dobavljača Schneider Electrica smanjile su se za 27% od početka programa — i 21% najvažnijih partnera u lancu opskrbe tvrtke postiglo je standarde rada Schneider Electrica.

“Neizmjerno smo počašćeni što smo prepoznati kao najodrživija tvrtka na svijetu”, rekao je Peter Herweck, izvršni direktor Schneider Electrica. “Ovo postignuće je svjedočanstvo naše nepokolebljive posvećenosti održivosti, koja je ugrađena u sve što radimo. Razmatramo okoliš, društvo i dobro upravljanje u svim našim odlukama i svakodnevnim operacijama. Zato se snažno trudimo ostvariti još veći napredak u našim ciljevima održivosti i osigurati da svi doprinose stvaranju pozitivnog i trajnog utjecaja.”

Schneider Electric je nedavno također uvršten na Dow Jones Sustainability World Index 13. godinu zaredom, zauzevši prvo mjesto u svojoj industriji i osiguravši mjesto na europskom indeksu. Ovo postignuće odražava snažnu okolišnu, društvenu i upravljačku (ESG) učinkovitost, s održivošću u središtu njihove strategije.

New Report

Close