Samsung Electronics osvojio 80 nagrada na iF Design Awards 2023

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2023. u 13:11
Foto: Samsung

Na ovogodišnjem iF Design Awards 2023 događaju, tvrtka Samsung osvojila je ukupno 80 nagrada u svim kategorijama dizajna što uključuje skupinu “proizvod“ i UX u kojoj su bili najdominantniji po pitanju broja nominacija.

Tvrtka Samsung Electronics dobitnik je ukupno 80 nagrada na International Forum (iF) Design Awards 2023, prestižnom njemačkom međunarodnom natjecanju u dizajnu. Među nagrađenima bili su i Samsung Bespoke Infinite Line hladnjak i kuhinjski uređaji[1] koji su osvojili zlatnu nagradu.

Osnovana 1953. kao Die Gute Industrieform e.V., iF Design Award provodi sveobuhvatne evaluacije čimbenika uključujući diferencijaciju i utjecaj u ukupno devet kategorija: proizvod, pakiranje, komunikacija, profesionalni koncept, unutarnja arhitektura, arhitektura, dizajn usluge, korisničko iskustvo (UX ) i korisničko sučelje (UI).

“Važno je dizajnirati smislena iskustva koja integriraju promjenjive vrijednosti korisnika s inovativnim tehnologijama. Nastavit ćemo pridonositi životima naših korisnika, ali i našem društvu s dizajnom koji zadovoljava sve potrebe”, rekao je TM Roh, predsjednik i voditelj Centra za korporativni dizajn u tvrtki Samsung Electronics.

Zlatna nagrada odaje priznanje dizajnu koji nudi prilagođena iskustva za različite stilove života

Bespoke Infinite Line vrhunski je ugradbeni hladnjak koji je dostupan u izboru modela hladnjaka, zamrzivača ili vinskog podruma i ima bezvremenski suvremeni modularni dizajn koji se besprijekorno uklapa u svaki interijer[2]. Uz jednostavne linije, visokokvalitetne prirodne materijale i značajke koje povećavaju praktičnost i pojednostavljuju skladištenje hrane, Bespoke Infinite Line dodaje trajnu vrijednost kuhinjama korisnika.

Vanjski dio hladnjaka izrađen je od vrhunskog aluminija koji je otporniji na udubljenja i ogrebotine te omogućuje jednostavno brisanje tragova i mrlja. Unutrašnjost je svijetla i profinjena te sadrži Black Metal Cooling ploču i Tunnel Lighting — dvije značajke koje utjelovljuju elegantnu ravnotežu oblika i funkcije hladnjaka.

Ukupno 80 nagrada, od proizvoda do UX dizajna, uključujući televizore, kućanske aparate i pametne telefone

Na ovogodišnjem iF Design Awards 2023 događaju, tvrtka Samsung osvojila je ukupno 80 nagrada u svim kategorijama dizajna što uključuje skupinu “proizvod“ i UX u kojoj su bili najdominantniji po pitanju broja nominacija.

Uz zlatnu nagradu za Bespoke Infinite Line, Samsung je također dobio nagrade u kategoriji proizvoda za Odyssey Ark, prvi 55-inčni 1000R zakrivljeni zaslon za gejming, Bespoke Jet™, bežični all-in-one štapni usisavač s Clean Station™ multifunkcionalnom postajom za čišćenje i Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, pametni telefon koji nudi ekskluzivno iskustvo prilagodbe dopuštajući korisnicima da dizajniraju uređaj koji je jedinstveno njihov.

Nadalje, Samsung TV UX također je prepoznat za izvrsnost dizajna. Riječ je o opcijama koje uključuju Vodič za znakovni jezik temeljen na avatarima te tako na TV izbornicima pruža objašnjenja na znakovnom jeziku te Samsung Space Tycoon – igra koja se temelji na simulaciji i upravljanju virtualnog prostora na platformi Roblox metaverse. Tamo korisnici mogu stvarati, igrati igre i razmjenjivati iskustva korištenja Samsung uređaja.

[1] Dostupnost se može razlikovati ovisno o regiji

[2] Hladnjak je dostupan diljem svijeta, a dostupnost drugih proizvoda može varirati ovisno o regiji

Komentirajte prvi

New Report

Close