Naš turizam dobiva veliku pomoć iz Nizozemske: ‘Hrvatska je bila logičan slijed rasta tvrtke’

Autor: Josipa Ban , 14. srpanj 2022. u 10:31
Foto: RoomRaccoon

Nizozemska IT kompanija čiji softver koristi 1500 hotela u 49 država u svibnju je otvorila ured i u Splitu.

Nizozemska IT kompanija RoomRaccoon, koja je osmislila i razvila softver za upravljanje hotelima, od svibnja ima svoj ured i u Hrvatskoj, odnosno Splitu. Tvrtka koju su 2017. osnovali vlasnica hotela Nadja Buckenberger i tehnološki poduzetnik Tymen van Dyl, svojim je softverom prvo osvojila nizozemsko tržište nakon čega je krenuo rast u Njemačkoj, Južnoj Africi, Italiji, Portugalu i Velikoj Britaniji. Njihov softver danas koristi 1500 hotela u 49 država.

“Hrvatska je bila logičan slijed rasta tvrtke, budući da smo popularna turistička destinacija”, kaže Branimir Lažeta, voditelj ureda RoomRaccoona u Splitu te dodaje da je u 2022. godini poseban fokus stavljen na Hrvatsku i Francusku kako bi se zaokružila prisutnost i rast u svim najvažnijim turističkim zemljama u Europi. Najavljuje i da kompanija planira otvaranje još jednog ureda u Hrvatskoj, sukladno rastu broja postojećih klijenata. Gdje i kada točno još ne otkriva.

Već 20 korisnika u RH

A softver RoomRaccoon trenutno u Hrvatskoj koristi 20 hotela, vila i turističkih objekata.

“Izdvojili bismo resorte Ribarsku Kolibu, Golden Haven, kao i manje vile i turističke objekte, Casa Alice, Villa Aqua Bol, Ljetni San ili Pula Center Rooms. Komentari korisnika izuzetno su pozitivni, a posebno se ističe pojednostavljenost svakodnevnog poslovanja”, navodi Lažeta.

Softver, naime, objašnjava, smanjuje svakodnevnu administraciju u vođenju turističkih objekata te omogućava paralelno oglašavanje hotela na različitim rezervacijskim platformama poput Bookinga, Airbnba i Expedije. Također, automatski sinkronizira cijene i dostupnost iz jednog kalendara. Usto, omogućava direktne rezervacije gostiju putem stranice hotela bez ikakve provizije kao i izdavanje fiskaliziranih računa, prijavu gostiju u eVisitor, analitiku, online prijavu gostiju prije samog dolaska u hotel te razne opcije usmjerene na povećanja prihoda samog hotela.

“RoomRaccoon jedini je sustav koji automatski prilagođava cijene na temelju vjerojatnosti novih rezervacija te gostima nudi rezervaciju skupljeg smještaja po pristupačnim cijenama” ističe prednosti korištenja platforme voditelj ureda kompanije u Splitu. Ove su prednosti posebno značajne zbog povećanja broja last minute rezervacija.

Nedavno su, kaže, proširili cloud platformu lansiranjem integriranog housekeeping softvera – RaccoonHousekeeping. Isti, objašnjava, ima važnu ulogu jer hotelima pomaže poboljšati internu komunikaciju te ubrzava poslovne procese.

I za male iznajmljivače

Sve ove pogodnosti, osim hotela, mogu koristiti i mali iznajmljivači kojih je u Hrvatskoj ipak najviše.

“Nije rijetkost da ljudi koji imaju samo dva ili tri apartmana koriste naš sustav”, navodi Lažeta.

Prostora će za rast na domaćem tržištu, stoga, vjerojatno biti mnogo, a rasti planiraju i globalno. Primjerice, početkom su prošle godine imali su 40 zaposlenih, a do kraja 2022. u kompaniji bi trebalo raditi više od sto zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close