Riteh omogućio industrijskim tvrtkama 18,5 milijuna kuna u ulaganja u energetsku učinkovitost

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2015. u 12:18
Foto: Riteh

Osim industrijskog sektora, Riteh s velikim uspjehom zadnje 2 godine provodi projekte energetske obnove za suvlasnike i upravitelje zgrada po cijeloj Hrvatskoj.

Tvrtka Riteh pomogla je 11 industrijskih subjekata da  dobiju bespovratna sredstva od 40% do 60%, potrebna za ukupna ulaganja vrijednosti 18,5 milijuna kuna. Investicije u energetsku učinkovitost proizvodnih procesa sufinancirati će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

“Ponosni smo što su korist, isplativost naših projekata i inženjerskih rješenja na području energetske učinkovitosti nakon velikog broja višestambenih zgrada prepoznale proizvodne tvrtke te dobile bespovratne subvencije. Nadam se da će sljedeće godine ukupni iznos subvencija Fonda od 12 milijuna kuna za područje industrije biti veći od onog za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Naime, industrija je pokretač gospodarstva, najviše utječe na rast zaposlenosti pa ako radnici budu imali sigurne i dobro plaćene poslove moći će bez subvencija ulagati u obnovu svojih kuća. Trenutno su otvoreni jedino natječaji za energetske preglede industrijskih objekata, koji prethode potpisivanju ugovora o ulaganju u energetsku učinkovitost.” – izjavio je Eduard Vivoda, Član Uprave tvrtke Riteh 

Tvrtke u sektoru industrije bave se poslom koji zahtijeva konstantna ulaganja. Kompletno rješenje na području energetske učinkovitosti koje nudi Riteh obuhvaća energetski pregled, predlaganje mjera energetske učinkovitosti, izradu projektne dokumentacije, pripremu dokumentacije za ishodovanje bespovratnih sredstava, odabir tehnološke opreme i nadzor nad izvođenjem radova. Poboljšanje energetske učinkovitosti proizvodnog procesa omogućuje tvrtkama smanjenje potrošnje energije, financijske uštede, doprinosi zaštiti okoliša, smanjenju emisije CO2, a povrat investicije kreće se od 2 do 8 godina.

Osim industrijskog sektora, Riteh s velikim uspjehom zadnje 2 godine provodi projekte energetske obnove za suvlasnike i upravitelje zgrada po cijeloj Hrvatskoj. Nakon što je Riteh u 2014. godini omogućio bespovratna sredstva u iznosu od 8 milijuna kuna za suvlasnike višestambenih zgrada, u 2015. godini taj iznos se utrostručio na 24 milijuna kuna, a najveći dio odnosi se na energetsku obnovu preko 40 višestambenih zgrada.

Komentirajte prvi

New Report

Close