Smart Industry
Gospodarski oskari

Ptujska tvrtka Intera postala je Štajerski poslodavac 2022.

Na svečanoj večeri u mariborskom hotelu Habakuk dodijeljeni prvi štajerski gospodarski Oskari.

Promo
23. listopad 2023. u 14:02
Foto: Dobitnici prestižne nagrade Štajerski gospodarski Oscar

Na svečanoj večeri u mariborskom hotelu Habakuk dodijeljeni prvi štajerski gospodarski Oskari. Među dobitnicima prestižnih nagrada je i ptujska tvrtka Intera d.o.o., koja je postala Štajerski poslodavac 2022.

Foto: Osnivač Intere Davorin Gabrovec i direktor Peter Ladič primaju nagradu Štajerski poslodavac 2022.

Štajersko gospodarstvo je vrijedno pažnje

Štajerska gospodarska zbornica Maribor (ŠGz) i Regionalna gospodarska zbornica Celje (RGZC) u nastojanju da promoviraju inovativnost, visoku profesionalnost i održivi razvoj u široj štajerskoj regiji osmislile su novu nagradu – Štajerski gospodarski oskari.

Vrhunac događanja bila je gala večer u dvorani Turner hotela Habakuk u Mariboru na kojoj je nagrađeno pet najuspješnijih poduzeća iz šire regije Štajerske. Među njima je i ptujska tvrtka Intera d.o.o., i to u kategoriji “Štajerski poslodavac”.

Naj poslodavac Štajerske je Intera

Na natječaj Štajerski poslodavac 2022. prijavile su se čak 24 tvrtke. Uzimajući u obzir brigu za zaposlenike i njihovo zadovoljstvo ocjenjivači su otkrili mnoge inovativne pristupe. Nagradu i laskavu titulu osvojila je ptujska tvrtka Intera d.o.o.

“Činimo sve kako bi našim zaposlenicima pružili najbolje što možemo”, tvrde u Interi. Kontinuirana edukacija, promicanje samoinicijative, razvoj “mekih” vještina, mentorstvo zaposlenika, njegovanje prijateljstava među zaposlenicima samo su neke od aktivnosti koje kolektivu daju životnu energiju. Veliku pozornost posvećuju pravilnoj koordinaciji posla i obiteljskog života te su među prvima u Sloveniji dobili certifikat “Family friendly” tvrtke. Njeguju kulturu prijateljske tvrtke koja nastoji blagotvorno djelovati na sve – klijente, zaposlenike i njihove obitelji, kao i na šire poslovno i društveno okruženje.

Foto: Nagradu za Štajerskega zaposlovalca 2022 je dodjelila direktorica ŠGZ mag. Aleksandra Podgornik

Dobra radna atmosfera, koja je glavna vrijednost Interovaca, također povoljno utječe na poslovne rezultate. Ptujska tvrtka provjereni je poslovni partner platinaste bonitetne ocjene AAA, četrnaestostruki finalist i dvostruki pobjednik izbora Zlatna nit u kategoriji malih poduzeća te dobitnik brojnih drugih nagrada i priznanja. Njihov vodeći proizvod, Intrix, je sustav za upravljanje odnosima s klijentima (CRM) i upravljanje projektima, jednostavan za korištenje i prilagodljiv potrebama klijenta.

Nagrada Štajerski posodavac 2022. dokaz je da dobro surađujemo s ljudima, ali i obveza da u tom smjeru radimo i ubuduće“, rekao je direktor Intere Peter Ladič prilikom primanja prestižne nagrade.

Obrazloženje nagrade

Tvrtka Intera razvija web i mobilne aplikacije za pomoć u upravljanju projektima, prodaji i marketingu te upravljanju kadrovima. Vlastiti razvoj, izuzetna korisnička podrška i razumijevanje potreba tržišta prednosti su koje ovaj 42-člani kolektiv ima u odnosu na konkurenciju.

Ptujska tvrtka posebnu pozornost posvećuje svojim zaposlenicima. Omogućuje im mentorski program, razvoj karijere, sredstva za edukaciju, fleksibilno radno vrijeme, bogatu internu knjižnicu, sportske aktivnosti, meditaciju, jogu, igraonicu za djecu i zdravstvenu skrb. Sve navedeno uvjerilo je i komisiju koja je u zahtjevnoj konkurenciji titulu “najboljeg regrutera” dodijelila Interi koja inovativnim pristupima postavlja visoke standarde u području upravljanja kadrom.

Foto: Interin tim od 42 člana radi u obnovljenom Tehnološkom parku Ptuj

Uz Interu, Zavarovalnica Sava, zavarovalna družba d.d. iz Maribora, Ledinek Engineering d.o.o. iz Hoča, Aplast d.o.o iz Ložnice pri Žalcu i Terme Olimia d.d. iz Podčetrtka.

Veliki interes za dobivanje prestižne titule Štajerski poslodavac 2022. pokazuje koliko područje regrutacije i ljudskih resursa postaje važno u tvrtkama, što ovoj nagradi daje još veću težinu“, istaknula je komisija Štajerskog gospodarskog Oskara.

Foto: Dobitnici prestižne nagrade Štajerski gospodarski Oscar

New Report

Close