U poznatom fast food lancu nakon povišice od 10 posto početna plaća iznosi oko 7000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2022. u 11:28
Foto: McDonald's

Trenutno zapošljavaju oko 3000 djelatnika koji u 40 restorana u 18 gradova dnevno posluže više od 40 tisuća gostiju.

I ovoga je prosinca McDonald’s Hrvatska za djelatnike u restoranima osigurao povećanje plaća, i to u prosjeku 10 %. Dodatni je to korak u učvršćivanju pozicije McDonald’sa na tržištu rada kao stabilnog i konkurentnog poslodavca. Prosječna neto plaća za početnu poziciju sada iznosi 7000 kuna. Svim je djelatnicima isplaćena i božićnica, a svi roditelji dobili su i novčani dar za dijete.

Ukupno povećanje obuhvaća rast bruto osnovnih plaća za djelatnike u restoranima, uz dodatnu mjesečnu isplatu neoporezivog dijela, što čini ukupni prosječni rast od 10 %. Plaća uključuje dodatke za rad poslijepodne, noću, nedjeljom, blagdanom, noću nedjeljom i noću blagdanom, a i isplaćuju se i dodatak za minuli radni staž te stimulacije, ovisno o rezultatima rada. Uz to, svi djelatnici mogu računati i na naknadu za prijevoz u punom iznosu.

“Za početnu poziciju prosječna neto plaća, s uključenim dodacima, sada iznosi oko 7000 kuna neto, što uključuje sve – plaću, prijevoz i sve ostale dodatke, neoporezive dijelove, prigodne nagrade i druge dodatke. Kada uključimo regres i božićnicu, ta je plaća još i veća. Nastojimo da plaće kontinuirano rastu, premda nisu jedini benefit koji naši djelatnici imaju. Jasno nam je da je posao samo jedan dio njihovog života, često ne onaj najbitniji, zato smo fokusirani i na to da kolegama omogućimo da ostvare ravnotežu između poslovnog i privatnog, da stvarno žive život koji žele”, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.

McDonald’s Hrvatska trenutno zapošljava oko 3000 djelatnika koji u 40 restorana u 18 gradova dnevno posluže više od 40 tisuća gostiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close