Propala još jedna prodaja Uljanika, vjerovnici odlučuju

Autor: Marija Brnić , 22. listopad 2023. u 08:55
Foto: Saša Miljević / Pixsell

Stečajni upravitelj najavljuje sazivanje skupštine za kraj mjeseca.

Ni treći pokušaj javne dražbe za većinski udjel u Uljanik Brodogradnji 1856 nije urodio plodom. Nitko do istaknutog roka nije uplatio jamčevinu za sudjelovanje, a što i nije iznenađenje nakon što je jedini ulagač koji je iskazao ozbiljan interes, tvrtka češkog biznismena Jaroslava Strnada CE Industries, dala do znanja da nije zainteresirana za pulski škver.

Loris Rak, stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta, tvrtke u čijem je vlasništvu udjel koji se prodaje, kazao je da su dvije tvrtke ipak iskazale zanimanje i obavile dubinsko snimanje Uljanika 1856, ali su odustale od nadmetanja. U razgovoru za portal Istra24 Rak ne isključuje mogućnost da oni kalkuliraju da će u novoj dražbi biti istaknuta niža početna prodajna cijena. Ovaj put 55-postotni udjel nuđen je za nešto manje od 14 milijuna eura, a kakvi će biti daljnji koraci, odlučivat će vjerovnici, među kojima je najavažnija država.

Stečajni upravitelj najavljuje sazivanje skupštine za kraj mjeseca, no za Upravu Uljanika 1856 ostaje velik problem kako će do idućeg pokušaja prodaje funkcionirati brodogradilište, koje je već više od 50 dana u neprekinutoj blokadi i kojemu većinski vlasnici, propala tvrtka u stečaju i država, ne mogu puno pomoći, jer ili za to nemaju snage ili prostora za novu pomoć.

Komentirajte prvi

New Report

Close