Propada još jedan veliki prehrambeni div, police trgovina prazne

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2023. u 12:57
Ilustracija: Pixabay

Od listopada traje stečajni postupak.

Renomirani proizvođač dječje hrane Innfood je još jedna njemačka prehrambena tvrtka koja je podnijela zahtjev za stečaj.

Kako bi se izbjegle više praznih polica u supermarketima, tvrtka očajnički traži pomoć investitora, piše Fenix magazin.

Naime, Innfood je u ljeto ove godine pokrenuo stečaj i od tada se tvrtka bori za opstanak. Kao proizvođač privatne robne marke za maloprodajnog trgovačkog diva Edeku, među ostalima, stečaj bi također mogao utjecati na mnoge potrošače.

“Od listopada traje stečajni postupak. Potrebna je hitna financijska injekcija kako bi se osigurala budućnost tvrtke. No, prema riječima Jochena Wagnera iz odvjetničke tvrtke Wagner-Lehner, već su vođeni razgovori s mogućim investitorima”, izvijestio je “Lebensmittelzeitung”.

Ipak, Wagner je bio optimističan i uvjeren je da će se naći netko tko će tvrtku preuzeti “u cijelosti ili djelomično”. Problemi koji su Innfood doveli u ovu tešku poziciju su višestruki. S jedne strane, viši troškovi jedan su od razloga financijskih poteškoća tvrtke. Velike investicije su previše opteretile tvrtku i u konačnici je učinile insolventnom.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To je tako kada dobit.trošiš na jahte a kreditima se širiš rezultat američke ekonomije dobit troši živi na kredit dok možeš

New Report

Close