Proizvodi iz ovog hrvatskog pogona izvoze se širom svijeta, a jedno tržište vide kao najveću priliku

Autor: PD VL native tim , 26. ožujak 2021. u 13:59
25.03.2021., Nova Gradiska - U Industrijskom parku u Novoj Gradiski otkrivanje totema na ulazu u tvrtku EMPWR, globalnog lidera na trzistu visokoproteinskih plocica. Na slikama su Katica Miholic, direktor tvornice i Peter Denolf, CEO. Na zajednickoj fotografiji uz njih su i Wouter Qusghebeur, CFO i John Verhaeghe, COO Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL

Iako im je zbog zatvaranja teretani i prodavaonica, prodaja pala između ožujka i ljetnih mjeseci, uspjeli su sklopiti dodatne poslove s važnim kupcima čime su si osigurali prodajne kanale u budućnosti.

Grupacija EMPWR bavi se proizvodnjom proteinskih pločica, a iako urede imaju u čitavoj Europi, proizvodni pogon ove grupacije smješten je u Novoj Gradiški. U pitanju je belgijska grupacija koja je na tržištu prisutna od 90-ih kada su se bavili proizvodnjom proteinskih prahova, a nakon akvizicije Atlantic Multipower 2014.godine počeli su s izgradnjom tvornice u Hrvatskoj. Njihov pogon, jedan od najsuvremenijih pogona tog tipa ima kapacitet od 250 milijuna proteinskih pločica te zapošljava više od 200 ljudi.

˝Visoko smo specijalizirani za istraživanje i razvoj, zapošljavamo niz stručnjaka iz različitih područja kako bismo stvorili najbolje proteinske pločice u okusu i teksturi i prepoznatljivih okusa.

Peter Denolf, CEO

EMPWR je stvoren kako bi se usredotočio na razvoj segmenta proteinskih pločica u  našoj grupaciji, a usredotočili smo se na optimizaciju poslovanja i povećanje proizvodnih kapaciteta. Sve su se tvrtke suočile s teškom 2020. godinom zbog pandemije, no unatoč tome, rezultati su obećavajući i pandemija neće utjecati na našu svijetlu budućnost. Istražujemo daljnje povećanje lokalnih proizvodnih kapaciteta i skladištenje sirovina te kontinuirano ulažemo u učinkovitost našeg proizvodnog procesa dodavanjem boljih strojeva ili novih tehnologija. Zahvaljujući podršci lokalnih vlasti Nove Gradiške lakše nam je planirati budućnost˝, istaknuli su iz EMPWR-a.

Investirali smo u ugradnju posebne linije namijenjene samo za bijelu čokoladu

Iako im je zbog zatvaranja teretani i prodavaonica, prodaja pala između ožujka i ljetnih mjeseci, uspjeli su sklopiti dodatne poslove s važnim kupcima čime su si osigurali prodajne kanale u budućnosti. Ulaganja u proizvodnju i nove proizvode u asortimanu za ovu su grupaciju ključna.

Katica Miholic, direktor tvornice

˝S obzirom na uspjeh bijele čokolade u segmentu proteinskih pločica, investirali smo u ugradnju posebne linije namijenjene samo za bijelu čokoladu što nam stvara dodatnu fleksibilnost i učinkovitost u našoj tvornici. Razvili smo i vegansku verziju pločice, iako je to bilo posebno izazovno za nas˝, pohvalili su iz EMPWR.

Naša ambicija je biti tržišni lider u Europi i udvostručiti poslovanje

Proteinske pločice proizvedene u Novoj Gradiški završavaju po cijelom svijetu, naime puna proizvodnja ove tvrtke se izvozi. U rujnu su na Konvenciji hrvatskih izvoznika zauzeli mjesto među najvećim izvoznicima u Hrvatskoj u 2019. godini, prema dobiti u 2018. godini, bili su najbolja tvrtka u Brodsko-posavskoj županiji, a dobitnik su i “Zlatne kune” za izvanredne poslovne rezultate u 2019. godini.

˝Neprestano tražimo nove mogućnosti za izvoz. SAD je jedna od najvećih prilika, njihovo tržište još nije upoznato sa sljedećom generacijom proteinskih pločica stoga vidimo ogroman potencijal tog tržišta. Naša ambicija je biti tržišni lider u Europi i udvostručiti poslovanje u sljedećih tri do pet godina˝, otkrivaju za kraj iz EMPWR.

Sadržaj omogućio EMPWR

New Report

Close