Program “Data Science” za stučnjake koji žele optimizirati korporativno odlučivanje

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2017. u 11:26
Foto: Press

Osim tehničkih vještina, posao podatkovnih znanstvenika prije svega zahtijeva cjelovito razumijevanje domena aplikacija”, naglašava prof. Axel Polleres, akademski direktor programa.

Tvrtke nikada nisu imale pristup većem broju informacija o svojim proizvodima, tržištima i kupcima nego danas. Iako je jasno da su informacije izuzetno vrijedna imovina, upravljanje velikom količinom podataka nije lako. Stručnjaci koji su sposobni današnje informacije pretvoriti u rudnik zlata korištenjem znanja koje je doista važno traženiji su nego ikad. Magazin Harvard Business Review čak je posao podatkovnih znanstvenika „data scientists“ nazvao “najseksi poslom 21. stoljeća”.

Činjenica da postoji ogromna potražnja od strane međunarodnih tvrtki za podatkovnim stručnjacima polazna je točka za razvoj ovog inovativnog programa. Program „Data Science“ u sklopu poslovne škole WU Executive Academy osmišljen je kako bi menadžerima koji su dužni koristiti se podacima kao dijelom svog posla, osigurao višestruko, interdisciplinarno znanje.

“Naš pristup je po prirodi interdisciplinaran i timski orijentiran. Osim tehničkih vještina, posao podatkovnih znanstvenika prije svega zahtijeva cjelovito razumijevanje domena aplikacija”, naglašava prof. Axel Polleres, akademski direktor programa.

Profesionalizacija trenda

Poduka na sveučilišnoj razini treba doprinijeti razvoju poslovnog profila podatkovnih znanstvenika unutar poduzeća, koji ima svijetlu budućnost: “Kao sveučilište, zanimamo se za profesionalizaciju poslova. To također vrijedi i za moderne karijere kao što je podatkovni znanstvenik. Iako je praktična relevantnost znanstvenih podataka nesporna, područje se unutar društva tek treba uspostaviti kao nova sfera rada”, objašnjava prof. Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy te dodaje: “Ponosni smo što možemo doprinijeti tom procesu našim “Data Science” programom. Cilj nam je pružiti znanja i alate znanosti o podacima koji su potrebni tvrtkama, istovremeno uzimajući u obzir društvenu odgovornost kada je u pitanju upravljanje podacima.”

Tijekom tri četverodnevna modula polaznici programa steći će sveobuhvatno teorijsko i praktično razumijevanje znanosti o podacima, učit će o svim alatima, tehnikama i konceptima potrebnim za korištenje podataka kao osnove za donošenje boljih odluka. Poduka će obuhvatiti svaki korak procesa analize i tumačenja podataka – od istraživačke analize podataka i njihove manipulacije do modeliranja, ovjeravanja i čišćenja podataka do njihove vizualizacije i komuniciranja te konačno, izrade pravih strateških zaključaka.

“Kako bismo pokazali što se može učiniti s podacima, moramo “rastjerati mitove” pokazujući na praktičan način kako raditi s podacima, kakvi problemi postoje i što je tehnički i zakonski izvedivo. Štoviše, istražit ćemo bogatstvo uspješnih primjera korporativne znanosti o podacima u stvarnom svijetu s ciljem upoznavanja sudionika s potencijalom kojeg mogu iskoristiti strateškom i kreativnom upotrebom podataka”, kaže prof Axel Polleres, objašnjavajući ciljeve programa.

Korištenje stvarnih podataka sudionika kao temelj za donošenje odluka

Poseban naglasak će biti na osiguravanju da polaznici programa steknu sveobuhvatna znanja i vještine na vrlo praktičan način. Rad na projektima koji uključuju studije slučaja iz vlastitog poduzeća omogućit će budućim podatkovnim znanstvenicima da prenesu stečeno znanje na radno mjesto dok pohađaju program.

Program "Data Science" namijenjen je stručnjacima koji žele optimizirati korporativno odlučivanje, uključujući direktore i prodajne menadžere iz širokog spektra područja kao što su marketing, financije, upravljanje lancem opskrbe, ili industrija poput menadžerskog savjetovanja, IT-a ili zdravstvene zaštite.

Komentirajte prvi

New Report

Close