Pregovaračko jačanje: Zaposlenici City Connecta osnovali Radničko vijeće

Autor: Jadranka Dozan , 06. listopad 2022. u 12:10

Radnici varaždinske tvrtke time su postali prvi u u industriji korisničke podrške u Hrvatskoj koji su se na taj način samoorganizirali.

Zaposlenici varaždinskog City Connecta, tvrtke koja pruža usluge kontaktnih centara, osnovali su Radničko vijeće, čime su postali prvi u industriji korisničke podrške u Hrvatskoj koji su se na taj način samoorganizirali. Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika peteročlanog vijeća izabran je Dino Korent, a već je najavljen i zahtjev za sastankom na kojem će Upravi predstaviti svoje programske ciljeve. Prioritet im je uspostava dijaloga s Upravom u kojem će moći otvoreno pregovarati oko daljnjeg poboljšanja općih uvjeta rada, od godišnjih i dnevnih odmora do financijskih uvjeta.

“Postulati tvrtke, među ostalim, trebaju biti zadovoljstvo zaposlenika radnom okolinom i poštivanjem radničkih prava. Stoga ćemo pred Upravu izaći sa zahtjevima za aktivno uključivanje u socijalnu politiku, izradu plana za iduću godinu, politiku poboljšanja uvjeta rada i osiguranja dodatnih benefita za radnike“, poručio je novoizabrani predsjednik Radničkog vijeća dodajući kako vjeruje da će to pridonijeti poboljšanju kvalitetu i poslovnog i privatnog života zaposlenika. Iako od početka poslovanja zaposlenici dobivaju uskrsnice, božićnice i darove za djecu, inicijativom osnivanja Vijeća otvaraju se, kaže, i nove mogućnosti sudjelovanja zaposlenika u upravljačkim odlukama tvrtke.

I u Upravi vjeruju da će njegovo formiranje pridonijeti dijalogu između zaposlenika i Uprave. “To je praksa koju pozdravljamo, želimo znati na koji način možemo biti bolja podrška zaposlenicima, a time i u djelovanju cijele naše kompanije“, poručio je Ivica Mađura, čelni čovjek City Connecta.

Inače, ta je tvrtka, specijalizirana za omnichannel iskustvo korisničke podrške, prošle godine ušla u vlasništvo švedskog Transcoma. City Connect broji preko 1100 zaposlenika i usmjerena je na tržišta Njemačke, Beneluxa, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Kanade, Australije te drugih EU zemalja.

Komentirajte prvi

New Report

Close