Pred istražitelje će i revizori Baker Tillyja

Autor: Ana Blašković , 17. listopad 2017. u 14:01
Foto: Thinkstock

Prije nekoliko dana Baker Tilly international raskinuo je sve veze s hrvatskom podružnicom koja je radila za Agrokor

Na meti istražitelja na popisu 15 ljudi koji su zasad osumnjičeni u slučaju Agrokor našli su se Olivio Discordia i Sanja Hrstić, dvojac iz revizorske kuće Baker Tilly Hrvatska (nekad Baker Tilly Discordia) koja je godinama svojim potpisom garantirala da su knjige koncerna uredne. Olivio Discordia u sudskom se registru navodi kao osnivač te revizorske tvrtke, dok Linkedin profil Sanje Hrstić otkriva da je njezina funkcija direktorica revizije.

Matica ih se odrekla

Da je nakon otkrića PwC-a o 21,7 milijardi kuna umanjenja kapitala, precjenjivanju imovine i skrivanju milijardi kuna dugova i gubitaka, Baker Tilly Hrvatska naglo postao gorući problem, dala je naslutiti i matica prekinuvši sve veze s hrvatskom podružnicom prije nekoliko dana. Tada su istaknuli, podsjetimo, da je “bivša tvrtka članica, koja je na tržištu u Hrvatskoj radila pod imenom Baker Tilly Hrvatska posebna pravna osoba i sama je odgovorna za svoje djelovanje. Baker Tilly International niti bilo koja njegova tvrtka članica nema više nikakvih poslovnih odnosa s Baker Tilly Hrvatska d.o.o., kao niti s njihovim partnerima, zaposlenicima ili povezanim tvrtkama”.

Na webu po starom

Hoće li formalno presijecanje svih veza kratkim priopćenjem tako prihvatiti međunarodni kreditori Agrokora, ili će propitkivati odgovornost matične kompanije čije je ime i ugled hrvatska podružnica koristila godinama, presudit će pravna tumačenja njihovog ugovornog odnosa. Zanimljivo je primijetiti da iako internetska domena Baker Tilly Hrvatska, www.discordia.hr više nije funkcionalna, na stranicama Baker Tilly Internationala pod egidom ‘Doing Business in Croatia’ otvara se pdf dokument u kojem se kao kontakt za zainteresirane investitore navodi Baker Tilly Discordia i kontakt Brune Discordije.     

Komentirajte prvi

New Report

Close