Povlači se traženi prehrambeni proizvod, nemojte ga konzumirati zbog etilen oksida

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2020. u 09:33
Foto: Pixabay

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća  o maksimalnim razinama ostataka pesticida.

Sjemenke sezama, integralne, organske “Nutrigold” od 500 grama, najbolje upotrijebiti do 31.12.2020., opozivaju se zbog utvrđene povećane količine pesticida etilen oksida, izvijestili su u utorak iz Ministarstva poljoprivrede.

Sjemenke proizvodi i stavlja na tržište zagrebačka Galleria Internazionale d.o.o., a za veleprodaju je zadužen nizozemski Do It BV (Dutch Organic International Trade)

Šifra je proizvoda je 001668,  a LOT: ACC/2019/101.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća  o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća i Uredbe o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenim stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://www.tvornicazdravehrane.com/obavijest-o-povlacenju-proizvoda/.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zar ne bi postupak trebao biti obrnutim redoslijedom da se proizvod najprije TEMELJITO kontrolira a zatim dođe na police? Zašto uopće imamo priliku kupiti namirnicu pod etiketom EKOLOŠKI UZGOJ ili ORGANSKI UZGOJ a zapravo se radi o užasno opasno tretiranoj namirnici. Sramota!

Objava čeka odobrenje

New Report

Close