Povećali plaće za 30 posto, uz maksimalan broj dana godišnjeg

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2022. u 10:48
Adis Mustedanagić / Foto: PD

U 15 godina koliko postoje izgradili su tim od 350 stručnjaka koji rade na dizajnu i razvoju digitalnih proizvoda na deset lokacija u Europi i SAD-u.

Kako bi zaposlenike nagradila za odlične poslovne rezultate u protekloj godini, vodeća domaća kompanija za dizajn i razvoj digitalnih proizvoda Infinum povećala je plaće inženjerima za 30 posto, dok je na razini cijele kompanije maksimalan broj dana godišnjeg povećan na 30.

Samo prošle godine narasli su za 91 zaposlenika, a u 15 godina koliko postoje izgradili su tim od 350 stručnjaka koji rade na dizajnu i razvoju digitalnih proizvoda na deset lokacija u Europi i SAD-u. Osim u Hrvatskoj, Infinum ima urede u SAD-u, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Kažu da osim plaća raste i radni staž zaposlenika, što vide kao potvrda kontinuiranog rada na poboljšanju uvjeta za zaposlenike. Dosad je naime proslavljeno 48 “petogodišnjica”, a nedavno je Adis Mustedanagić, iOS Team Lead, proslavio deset godina u Infinumu.

“Kad sam došao u Infinum, bilo nas je 10-15 u istoj sobici i to je praktički bila cijela tvrtka. Danas samo moj tim broji više od 30 ljudi, tako da je vjerojatno lakše nabrojati stvari koje su ostale iste; ljudi koji su ostali sa mnom i želja da radimo najbolje proizvode koje možemo”, rekao je Adis.

Infinum zaposlenicima za posebne obljetnice dodjeljuje i posebne nagrade pod nazivom Maltazar. Srebrni je za prvih pet godina, zlatni za deset, dok oba dolaze uz nagradno putovanje.

Na prvom mjestu zadovoljstvo zaposlenika

Infinum je 2021. osvojio nagradu za najboljeg poslodavca Hrvatske, treći put zaredom i četvrti ukupno. Redovni sistematski pregledi, teretana i fitness programi po izboru, budžet za literaturu, tečajeve i konferencije te plaćeni sati engleskog jezika među osnovnim su pogodnostima za sve zaposlenike.

Kako je u zadnje vrijeme u Infinumu sve više roditelja, uvedeno je i više roditeljskih pogodnosti poput slobodnog dana za polazak djeteta u školu ili vrtić, božićni bonus za svako dijete, a u prosincu je prvi put održano i božićno druženje za djecu. Također, svi novi roditelji ostvaruju pravo na jednokratni bonus od 5000 kuna, dok je za usvojeno dijete taj iznos 10.000 kuna.

“Radimo na sjajnim projektima s globalnim klijentima i nismo ograničeni na jednu zemlju ili jedan ured. Na prvom nam je mjestu zadovoljstvo zaposlenika, a fokus stavljamo na transparentnost i otvorenost u komunikaciji”, rekao je Matej Špoler, suosnivač i CTO kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close