Poljaci preuzimaju Emmezetu u Hrvatskoj, evo što će biti s 670 radnika te što će novoga ponuditi

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2021. u 14:01
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Merkury Market, koji ima preko 60 trgovina u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj, obiteljska je tvrtka s vrlo ozbiljnim portfeljem i poslovanjem. Veliki su igrači što se tiče trgovačke robe kakva se pronalazi u ‘uradi sam’ dućanima, ali su jaki i u građevinskom materijalu. Prije šest godina preuzeli su primjerice 18 od 24 trgovine Baumaxa u Češkoj.

Emmezeta je pak drugi po veličini trgovački lanac namještajem i prvi u prodaji bijele tehnike u Hrvatskoj, s prodajnim centrima u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Puli, Dubrovniku i Zadru te webshopom koji dostavlja na području čitave Hrvatske. Prošle godine radili su s prihodom od 860 milijuna kuna, a kod njih radi 670 ljudi.

Emmezetu u Hrvatskoj već godinama vodi Slobodan Školnik, a za tportal poručuje da je proces promjene vlasničke strukture okončan i da je Merkury respektabilna kompanija s velikim brojem prodajnih mjesta u ‘uradi sam’ segmentu.

‘To je kompanija s bogatim resursima i oplemenit će Emmezetu novim asortimanom i raznim elementima poslovanja. Osnažit će je i to će imati pozitivan utjecaj na Emmezetine kupce, jer je za njih bolje da je na tržištu netko bolji i jači’, rekao je Školnik.

Što će biti s radnicima i trebaju li strahovati za plaće i radna mjesta?

‘Merkury je obiteljska kompanija i kod njih je radnik zbilja na prvom mjestu, jako drže do ljudskih resursa, žele kontinuitet razvoja Emmezete i razvoj na novim tržištima. Brend i poslovni model ostaju isti’, zaključuje Školnik.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pa Emmezeta nikad nije ni bila u hrvatskim rukama….

Pa dobro jel’ ima nešto da Hrvati nisu prodali strancima u regiji ili Amerima , Rusima i Turcima?

Evo sada već i talijansko preprodajemo polako, kad smo ostali bez našeg.

Čovjeku dođe iskreno da se pita, čemu smo uopće htjeli pod svaku cijenu van iz Jugoslavije…

Koliko je ono hrane Hrvatska izvozila u Jugi, i koliko su KONČAR i INDUSTROGRADNJA zapošljavali radnika  i inžinjera?

Eh moja Hrvatsko, šta ti uradi ova dvoglava partija .. strašno nešto , čitava si rasprodana , kolonizirana, i sad ovisiš o parama svjetskih burzovnih mahera , i onih šta ih je tvoj utemeljitelj Franjo Tuđman nazivao hohštaplerima

Prodalo te samo tako , oj Hrvatsko moja !

A ova Emmezeta, ma to smo trebali odavno nacionalizirati i bok

New Report

Close