Otvoreno 158 Konzumovih prodavaonica i samo 12 još nije u potpunosti osposobljeno, uvode nove mjere

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2020. u 12:56
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

S ciljem dodatne zaštite kupaca te blagajnica i blagajnika, Konzum u svim svojim prodavaonicama kao dodatnu sigurnosnu mjeru uvodi posebne prozirne pregrade od pleksiglasa. Na taj će se način smanjiti blizak kontakt na blagajnama, a da se pritom kupcima ni na koji način neće otežati plaćanje kupljene robe.

Konzumove prodavaonice otvorene su nakon saniranja štete uzrokovane potresom koji je u nedjelju 22. ožujka zatresao Zagreb. S obzirom na to da se potres dogodio u ranim jutarnjim satima, u njima u tom trenutku nije bilo ni zaposlenika ni kupaca. Otvoreno je 158 zagrebačkih prodavaonica, uključujući i sve Super Konzume, a u 12 je još potrebno sanirati nastalu štetu te one do daljnjeg neće raditi. Popis otvorenih prodavaonica dostupan je na internetskoj stranici konzum.hr.

„Najvažnije je da u trenutku potresa u prodavaonicama nije bilo nikoga te da je šteta samo materijalna. Hvala našim vrijednim zaposlenicima koji su pripremili prodavaonice i koji i dalje u suradnji sa stručnjacima marljivo rade na tome da ih sve osposobe za rad. U pojedinim prodavaonicama očekuju nas određeni popravci pa ćemo ih do daljnjeg zatvoriti dok ne budu u potpunosti sigurne za naše zaposlenike i kupce“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Nove sigurnosne mjere u svim prodavaonicama

U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od ponedjeljka 23. ožujka sve Konzumove prodavaonice u Hrvatskoj radit će od 8 do 17 sati. U svim je prodavaonicama organizirana i regulacija ulaska kako bi svakom kupcu bilo omogućeno da se pridržava propisane udaljenosti. Uz to, na blagajnama su postavljene oznake i upute o pridržavanju propisanog razmaka, a Konzumovi djelatnici i usmeno podsjećaju kupce da se toga pridržavaju.

S ciljem dodatne zaštite kupaca te blagajnica i blagajnika, Konzum u svim svojim prodavaonicama kao dodatnu sigurnosnu mjeru uvodi posebne prozirne pregrade od pleksiglasa. Na taj će se način smanjiti blizak kontakt na blagajnama, a da se pritom kupcima ni na koji način neće otežati plaćanje kupljene robe. Za djelatnike na blagajnama i sve ostale zaposlenike koji su najčešće u kontaktu s kupcima već su ranije osigurane i zaštitne rukavice i maske te sredstva za dezinfekciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close