Održano finale CFA Research Challengea

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2024. u 16:00
Foto: CFA

Kroz ovo natjecanje studenti stječu iskustva iz stvarnog svijeta preuzimajući ulogu istraživačkog analitičara.

Krajem prošlog tjedna u hotelu International u Zagrebu održano je finale prestižnog CFA Research Challengea čime je zaključeno četvrto po redu natjecanje ovog tipa u Hrvatskoj koje studentima pruža praktično mentorstvo i intenzivnu obuku iz financijske analize i profesionalne etike te testira njihove analitičke vještine, procjene, pisanje izvještaja i prezentacijske vještine. Kroz ovo natjecanje studenti stječu iskustva iz stvarnog svijeta preuzimajući ulogu istraživačkog analitičara.

Jedan od sudaca natjecanja i član CFA Udruge Hrvatska, Krešo Vugrinčić, istaknuo je kako je CFA Research Challenge izvanredna prilika za studente da steknu praktično iskustvo u financijskoj analizi. Osim što pruža studentima dragocjeno iskustvo, ovaj događaj također služi poslodavcima da već u ranoj fazi prepoznaju perspektivne mlade talente te da imaju uvid u njihove analitičke vještine, timski rad i sposobnost komunikacije. Time se jača veza između akademske zajednice i financijske industrije, a ovakav projekt osigurava da budući profesionalci budu dobro pripremljeni za dinamične izazove koje nosi svijet financija.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala su dva tima studenata s Ekonomskog fakulteta u Splitu, jedan tim studenata s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, jedan tim studenata s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, jedan tim studenata sa RIT-a, jedan tim studenata sa Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta te jedan tim studenata s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Zadatak studenata je bio dati i argumentirati investicijsku preporuku za dionicu Spana. Pobjedu na finalu natjecanja i ulazak u pod-regionalno natjecanje odnijeli su studenti s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Bruno Nagradić, Marin Orel, Marko Pavelić i Ivana Vučur koje su mentorirali profesorica Lidija Dedi kao fakultetski mentor te Dino Dürrigl iz Intercapitala kao mentor iz financijske industrije.

Natjecanje je organizirano pod vodstvom CFA Udruge Hrvatska i koordinatorice Maje Novak, a ono je samo je jedan od niza projekata koje CFA udruga Hrvatska radi s ciljem promoviranja i daljnjeg razvoja lokalnog tržišta kapitala i investicijske zajednice, od svog osnutka 2018. godine. Potporu u organizaciji natjecanja dali su sponzori natjecanja, i to AZ mirovinski fond koji četvrtu godinu uzastopno ostaje glavni financijski sponzor natjecanja, te Croatia osiguranje, Mazars, Hrvatsko društvo procjenitelja, OTP Invest, ZB Invest i InterCapital koji je osigurao praksu za pobjednike natjecanja. Uz sponzore, podršku u organizaciji pružio je i Span koji je održao prezentaciju kompanije za sudionike natjecanje i odgovorio na pitanja studenata.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ja imam namjeru kredit tražit nepovratni.. pa se pitam oče mi se u banci praviti glupi?

New Report

Close