Objavljen popis 25 najboljih opskrbnih lanaca u 2019.

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2019. u 11:16
Foto: Press

Među tvrtkama s najboljim opskrbnim lancima ove godine zamijećena su tri ključna trenda koja unapređuju njihove sposobnosti.

Istraživačka kuća Gartner objavila je popis 25 najboljih opskrbnih lanaca u 2019. koji je objavljen na svojoj Izvršnoj konferenciji o opskrbnim lancima 2019. godine održanoj u Phoenixu, Arizona, SAD.

Prve tri kompanije na listi su Colgate-Palmolive, Inditex i Nestle.

Gartner je u svojoj objavi popisa 25 najboljih opskrbnih lanaca izjavio: “Među tvrtkama s najboljim opskrbnim lancima ove godine zamijećena su tri ključna trenda koja unapređuju njihove sposobnosti i još ih više izdvajaju od ostalih: personalizacija skaliranjem, korištenje ekosustava i digitalne strategije poduzeća.“

Pri sačinjavanju popisa 25 najboljih opskrbnih lanaca razmatraju se dvije glavne komponente: poslovni rezultati i mišljenje. Poslovni rezultati, u obliku javno dostupnih financijskih podataka i podataka o korporativnoj društvenoj odgovornosti, daju uvid u prošle rezultate tvrtki, dok mišljenje daje sliku o njenom budućem potencijalu i pokazuje tko su predvodnici zajednice dobavljačkih lanaca. Dvije komponente potom se kombiniraju u sveukupan rezultat.

Analitičari istraživačke kuće Gartner glavni popis tvrtki sastavljaju na temelju popisa Global 500 časopisa Fortune i popisa Global 2000 časopisa Forbes. Kako bi broj ocjenjivanih tvrtki sveli na nekakvu razumnu mjeru, odredili su opći prag godišnjeg prihoda od najmanje12 milijardi dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close