Novi šef Uprave Petrola

Autor: Mladen Miletić , 23. studeni 2023. u 15:20
Foto: Petrol

Nada Drobne Popovič Upravu Petrola vodila je od 2019. kao privremeno rješenje zamijenivši Tomaža Berločnika. U siječnju 2020. NO joj dodjeljuje puni mandat predsjednice Uprave.

Nakon iznenadne ostavke Nade Drobne Popović, za novog predsjednika Uprave Petrola izabran je diplomirani ekonomist Sašo Berger. U Upravi je od rujna bio zadužen za prodaju poslovnim korisnicima i javnom sektoru, električnu energiju, prirodni plin i informatiku, a prije dolaska u Petrol bio je na čelu Uprave S&T Slovenije, a pripajanjem ove tvrtke Iskratelu preuzeo je vođenje Kontrona kao glavni direktor.

Nadzorni odbor društva imenovao je Bergera, člana Uprave zaduženog za prodaju poslovnim korisnicima i javnom sektoru, električnu energiju i prirodni plin te IT, novim predsjednikom Uprave na mandat od pet godina. Uz Bergera, u Upravi su kao članovi Matija Bitenc, Marko Ninčević i Jože Smolič te radnički direktor Zoran Gračner.

“Sašo Berger ima bogato iskustvo i duboko razumije kako tvrtku tako i grupu Petrol, kao i njezino djelovanje, zbog čega ga je nadzorni odbor prepoznao kao izvrsnog kandidata za daljnje usmjeravanje Petrola na put održivog rasta i energije.”, izjavio je predsjednik NO-a Janez Žlak.

Nada Drobne Popovič Upravu Petrola vodila je od 2019. kao privremeno rješenje zamijenivši Tomaža Berločnika. U siječnju 2020. NO joj dodjeljuje puni mandat predsjednice Uprave.

Slovenski energetski div na hrvatskom tržištu prisutan je već 30-ak godina, a akvizicijom Crodux Derivata Dva postao je jedan od glavnih igrača – s više od 200 benzinskih postaje zauzima drugo mjesto na tržištu goriva, iza Ine. Na ljetošnjoj svečanosti završetka investicije u generalnu rekonstrukciju dvije crpke koje su prije bile pod Croduxovim brendom sad već bivša predsjednica Uprave najavila je plan da Petrol do 2025. postane lider na hrvatskom tržištu goriva i održivih energetskih rješenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close