Neto dobit Triglav osiguranja 34,2 mil. eura

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2016. u 21:59
Foto: PD

Uzimajući u obzir prošlogodišnju prodaju češkog osiguranja, Grupa je u prvoj polovini godine ostvarila rast premije od 2 posto.

Slovenska Triglav Grupa prvu je polovicu godine završila s neto dobiti u visini od 34,2 milijuna eura, dok je Triglav osiguranje Zagreb u istom razdoblju povećalo premiju za 12 posto, izvijestili su iz te grupe. Triglav Grupa u prvom je polugodištu ove godine fakturirala približno isti iznos konsolidirane bruto premije osiguranja i suosiguranja kao u istom razdoblju prošle godine, 507 milijuna eura.

Uzimajući u obzir prošlogodišnju prodaju češkog osiguranja, Grupa je u prvoj polovini godine ostvarila rast premije od 2 posto. Premija neživotnih osiguranja, koja predstavlja 68-postotni udio konsolidirane premije osiguranja, ostala je otprilike na istoj razini kao i lani, premija životnih osiguranja je pala za 3 posto, dok je premija zdravstvenih osiguranja porasla za isti postotak.

U pet država regije Adria sva su osiguranja kćeri te grupe ostvarila rast premije, a najveći rast, od 20 posto, ostvaren je na srpskom tržištu. U Crnoj Gori ostvaren je rast od 6 posto, Makedoniji 5 posto, na tržištu BiH 12 posto, a osiguranje u Banja Luci 3 posto. Tijekom prvog polugodišta 2016. godine Triglav osiguranje Zagreb nastavilo je premijski rast te je ukupna premija povećana za 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 28,8 milijuna eura.

Uspjeh je, navodi se, posebno naglašen kod automobilskih osiguranja – u segmentu osiguranja automobilskog kaska, to je društvo postiglo najveći rast premije među svim osiguravajućim društvima unutar Triglav Grupe, 49 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close