Nakon godine dana obustave linije zbog korone, FlixBus ponovno prometuje na relaciji Zagreb – Beograd

Autor: Darko Bičak , 12. svibanj 2021. u 10:23
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FlixBus od 20. svibnja ponovno uspostavlja međunarodne autobusne linije prema Srbiji do 4 puta tjedno povezujući tako Zagreb s Beogradom

Zahvaljujući sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji te sve većoj procijepljenosti kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji te u ostalim europskim zemljama, povećava se i potreba za kretanjem stanovništva. Shodno tome, FlixBus od 20. svibnja ponovno uspostavlja međunarodne autobusne linije prema Srbiji do 4 puta tjedno povezujući tako Zagreb s Beogradom.

˝Imali smo namjeru započeti s otvaranjem mreže linija prema Srbiji i ranije, kao i prema drugim europskim zemljama gdje su epidemiološki uvjeti to ranije i dozvolili. Na žalost to ranije nije bilo moguće, no potražnja putnika za putovanjima, koja vidno raste kako se epidemiološka situacija popravlja, potaknula nas je da ipak krenemo˝, izjavio je Ante Grbeša direktor FlixBus CEE South regije.

S obzirom na optimistična očekivanja, FlixBus u svibnju i lipnju pokreće sve međunarodne linije na kojima je prometovao 2019. godine. Ove sezone će Flixbus ponovno povezati Hrvatsku sa 50 destinacija u osam država, koje su ujedno i ključna emitivna tržišta za Hrvatsku – Njemačka, Slovenija, Poljska, Austrija, Italija, Češka, Mađarska i Srbija. ˝Epidemiološke mjere popuštaju u mnogobrojnim europskim državama te se zajedno s našim autobusnim partnerima radujemo povratku u sve većem opsegu. Nadamo da će nam situacija to i dozvoliti te da će planirano otvaranje većine mreže linija iz rekordne 2019. godine biti u potpunosti ispunjeno˝, zaključio je Grbeša.

Komentirajte prvi

New Report

Close