Nakon 20 godina riješen problem duga Tvornice elektroda i ferolegura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2014. u 15:23
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenski gradski vijećnici na današnjoj su sjednici Gradskog vijeća prihvatili sporazum s Inom kojim će se konačno, nakon 20 godina, riješiti hipoteka nad zemljištem bivše Tvornice elektroda i ferolegura (TEF)

Šibenski gradski vijećnici na današnjoj su sjednici Gradskog vijeća prihvatili sporazum s Inom kojim će se konačno, nakon 20 godina, riješiti hipoteka nad zemljištem bivše Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), jednim od najatraktivnijih zemljišta na Jadranu, smještenim u samom centru grada.

Umjesto 45 milijuna kuna plus kamate, koliko je Ina potraživala od Grada te je na račun neplaćenih obveza bivše tvornice TEF upisala hipotekarno pravo na vrijedno zemljište, ta naftna kompanija pristala je na prijedlog šibenskog gradonačelnika Željka Burića da grad plati 12,5 milijuna kuna do kraja tekuće godine ili da 13 milijuna kuna plati u dvije rate.

Spomenutim sporazumom – koji su predstavnici Ine već parafirali, a gradonačelnik će to učiniti sada budući da su ga vijećnici jednoglasno izglasali – uklonit će se i sve hipoteke koje je Ina upisala na TEF-ovo zemljište.

Preostat će jedino još riješiti potraživanja ministarstava gospodarstva i financija, kojima je bivša tvornica također ostala dužna, no razgovori s ovlaštenim osobama u tim tijelima već su pokrenuti, kazao je gradonačelnik Burić.

Gradski vijećnici danas su razriješili dužnosti Neru Gojanović Kljajić, ravnateljicu HNK Šibenik, koja je razrješenje u veljači ove godine zatražila od Kazališnog vijeća, obrazloživši to 'osobnim razlozima'.

Kao vršiteljicu dužnosti ravnateljice, na rok ne dulji od godine dana, Gradsko vijeće imenovalo je Maju Trlaju, voditeljicu Ureda Međunarodnog dječjeg festivala pri HNK Šibenik.

Trlaja će biti zadužena i za pripremu natječaja za novog ravnatelja šibenskog teatra.

Komentirajte prvi

New Report

Close