Na valu rasta potražnje u Europi i vlastitih tehnoloških rješenja, M+ Grupa u Q1 2021. ostvarila 24% rast prihoda na 192 milijuna kuna

Autor: Objava za medije , 03. svibanj 2021. u 16:32
FOTO: Press

Uz rast pokretan pojačanom potražnjom s njemačkog govornog područja i iz propulzivnih industrija poput logistike i e-trgovine, EBITDA M+ Grupe porasla za 66%, na 34 milijuna kuna, a EBITDA marža dosegla gotovo 18% ukupnih prihoda.

M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) je u prvom kvartalu 2021. ostvarila rekordne poslovne rezultate uz porast prihoda za 24% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 192 milijuna kuna. Istodobno, ostvaren je snažan rast profitabilnosti, pa je EBITDA porasla na 34 milijuna kuna, što je 66% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA marža porasla je na gotovo 18% ukupnih prihoda kompanije. Zaduženost kompanije je na niskoj razini što dodatno omogućuje daljnji nastavak propulzivnog rasta.
Rast prihoda i dobiti M+ Grupe kao vodeće hrvatske BPTO (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) kompanije i najvećeg nezavisnog pružatelja BPTO usluga u regiji jugoistočne Europe i Male Azije u prvom kvartalu 2021. potaknulo je povećanje poslovne aktivnosti.
„Iznimno sam zadovoljan rastom prihoda kompanije, pogotovo jer je kvartal s kojim sada uspoređujemo rezultat bio posljednji koji je gotovo u cijelosti protekao prije izbijanja pandemije. Pokazao se ispravnim naš višegodišnji strateški fokus na klijente iz sektora telekomunikacija, financija i bankarstva, koji su ostali otporni na krizu, te tehnologije, e-trgovine i logistike, koji iskazuju eksplozivan rast“, naglasio je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe.
Snažan rast poslovnih odnosa s klijentima iz propulzivnih sektora, pogotovo iz DACH regije (Njemačka, Austrija, Švicarska), rezultirao je pojačanom potražnjom za uslugama na njemačkom jeziku. Vodeće kompanije iz sektora kao što su e-trgovina i logistika prepoznale su kvalitetu i raznovrsnost usluge koju M+ Grupa pruža uz snažnu tehnološku podršku.
„Lider smo u primjeni najnovijih tehnologija poput umjetnih inteligencija, strojnog učenja, robotske automatizacije procesa i prediktivne analitike u korisničkoj podršci. U proteklom kvartalu smo IT segment poslovanja ojačali i investicijom u zagrebačku softversku tvrtku Bulb, poznatu po razvoju uspješne platforme za upravljanje korisničkim iskustvom“, istaknuo je Darko Horvat.
M+ Grupa je u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Kompanija ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u devet zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. Tijekom proteklih pet godina M+ Grupa je realizirala 14 akvizicija i osigurala diverzificiran portfelj klijenata koje čine vodeći telekomi, financijske, tehnološke, logističke i kompanije za elektroničku trgovinu te kompanije u sektoru robe široke potrošnje.

New Report

Close