Mplus grupa formirala novu eCommerce vertikalu – okuplja više od 2,5 milijuna aktivnih i registriranih korisnika

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2023. u 11:59
Darko Horvat, predsjednik Uprave matičnog društva, Meritus ulaganja, Foto: Matija Habljak / Pixsell

Sklapanjem partnerstva s eCommerce kompanijama gradi se put ka uspostavljanju vodeće takve vertikale u srednjoj i istočnoj Europi.

Slijedom okrupnjavanja u okviru strategije razvoja Mplus Grupa formira novu poslovnu eCommerce vertikalu koja će djelovati pod brend imenom Eplus Ventures, izvijestili su iz te kompanije za “outsourcing” tehnologija poslovnih procesa (BPTO). Na sličan način lani je, ulaskom u partnerstvo s Manpowerom, oformljena i vertikala u segmentu pružanja integriranih usluga upravljanja ljudskim resursima, selekcije i zapošljavanja (Workplace).

Nova vertikala, pak, okuplja više od 2,5 milijuna aktivnih i registriranih korisnika, a očekuju se godišnji bruto prihodi veći od 30 milijuna eura. Darko Horvat, predsjednik Uprave matičnog društva, Meritus ulaganja, kaže da “formiranje Eplus Ventures vertikale označava nastavak uspješne strategije u izgradnji poslovnih vertikala koje se implementacijom inovativnih i pametnih rješenja nadopunjuju te doprinose rastu i razvoju cijele Mplus Grupe”.

Sklapanjem partnerstva s eCommerce kompanijama gradi se, kaže, put ka uspostavljanju vodeće takve vertikale u srednjoj i istočnoj Europi. “Sinergijom svih naših članica iz BPTO industrije, HR-a, a sada i eCommerce sektora, nudimo cjelovita i integrirana rješenja s podizanjem kvalitete korisničkog iskustva”, naglašava. Dodaje i da “pružanjem usluga korisnicima na 13 tržišta kroz 11 web shopova i online marketplacea Grupa danas okuplja platforme koje većinom posluju u beauty, healthcare i travel segmentima”.

U daljnjem razvoju fokus Mplusa je na tržištima Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Italije, s planom pozicioniranja kao vodećeg operatora eCommerce platformi u tom dijelu Europe. Inače, Grupa je u prvom polugodištu ostvarila 127 milijuna eura prihoda, 52% više nego lani.

Komentirajte prvi

New Report

Close