Mladi stručnjaci uče kako biti uspješni lideri

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2022. u 08:55
Foto: Do sada je program završilo više od 700 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki

Nude niz interaktivnih predavanja koja drže uspješni hrvatski i inozemni menadžeri i istaknuti poslovni lideri

Kontinuirano učenje i usavršavanje potrebnih vještina zaposlenika ključni su elementni za razvoj svake tvrtke. Prepoznati kao velik potencijal unutar svojih tvrtki, mladim stručnjacima nudi se mogućnost za poslijediplomsko obrazovanje i stručno usavršavanje. No, često im nedostaje praktično iskustvo i prilika za razvoj i učenje od iskusnih lidera.

AmCham Talents program je osmišljen kao komplementaran standardnim obrazovnim programima na način da doprinosi profesionalnom razvoju i razvoju „mekih vještina“ mladih stručnjaka kroz niz interaktivnih predavanja koja drže uspješni hrvatski i inozemni menadžeri i istaknuti poslovni lideri s opsežnim iskustvom u poslovanju.

„Ovim programom AmCham doprinosi razvoju budućih poslovnih lidera koji će svojim znanjem doprinijeti hrvatskom gospodarskom napretku. Mladim ljudima se programom daje pristup vodećim poslovnim ljudima Hrvatske i regije iz čijeg iskustva i znanja imaju prilike učiti. Jednako tako, program širi mrežu kontakata polaznika unutar kruga svojih kolega, visoko motiviranih budućih donositelja odluka iz različitih sektora“, izjavila je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore.

Predavanja su vrlo interaktivna te je naglasak na osobnim iskustvima i diskusiji. Do sada je program završilo više od 700 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki.

„Naša banka snažno vjeruje da je svaka mogućnost učenja i skupljanja iskustva dragocjena, a jačanje kompetencija neophodna za stvaranje generacije sposobnih i agilnih mladih ljudi. Upravo ta obilježja i vrijednosti mladi talenti bruse kroz AmCham talents program, pa zato svake godine upućujemo mlade talente banke da aktivno participiraju. Tako svi dobivamo, ovo je prava win-win situacija. Dodatnim osnaživanjem i profesionalnim razvojem mi dodatno jačamo i razvijamo banku“, izjavila je Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisen banke, platinastog sponzora programa.

„AmCham Talents primjer je dobre prakse poticanja razvoja mladih zaposlenika s visokim potencijalom i osnaživanja nove generacije poslovnih lidera. Stoga je Coca-Cola HBC Hrvatska i ove godine sa zadovoljstvom pružila podršku ovom vrijednom programu. Radujemo se zanimljivim diskusijama, razmjenama mišljenja i idejama kroz ćemo upoznati nove polaznike i nastojati pridonijeti njihovom osobnom i poslovnom rastu“, rekao je Bruno Jelić, direktor Odjela za korporativne poslove i održivost u Coca-Coli HBC Adria.

U sklopu desete generacije programa koja je nedavno započela predavanja će održati Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave, Poslovna inteligencija; Željko Pavlin, generalni direktor, HS Produkt; Aurora Volarević, potpredsjednica za korporativne poslove, Infobip; Liana Keserić, predsjednica Uprave, Raiffeisen

bank; Nives Sandri, članica Uprave, Nokia Solutions and Networks; Schalk Opperman, generalni direktor, Merck Hrvatska i Slovenija; Iva Rogović Lekić, izvršna direktorica, Marsh i Daniel Mondekar, direktor, EuroNavigator.

„Zbog naše usmjerenosti na nova znanja i otvorenosti ne samo za usvajanje nego za pokretanje promjena, sa zadovoljstvom smo se pridružili AmCham Talents programu. HPB je banka kompetentnih zaposlenika koji svoj posao izvrsno rade i motivirani su za stjecanje novih vještina za izazovne uloge u karijeri, gospodarstvu i društvu. Želimo im dati priliku za učenje od iskusnih menadžera i lidera kako bi ojačali vlastite snage i ohrabriti ih kako bi sutra svoje okruženje učinili još boljim, uspješnijim i poticajnijim“, dodao je Marko Badurina, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke.

New Report

Close