MET zakupio kapacitete hrvatskog LNG terminala

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2020. u 11:29
FOTO: Pixsell/Ilustracija

MET Croatia Energy Trade predao je obvezujuću ponudu tvrtki LNG Hrvatska za zakup kapaciteta LNG terminala na otoku Krku za trogodišnje razdoblje, u ukupnom iznosu od 1,3 milijarde kubičnih metara, o čemu je prethodno izvijestio terminal.

MET je prisutan u Hrvatskoj od 2013. godine i jedan je od vodećih opskrbljivača plinom na domaćem tržištu te je član MET Grupe, europske energetske kompanije sa sjedištem u švicarskom Zugu. MET Grupa zapošljava 1700 ljudi u 15 zemalja, posluje na 26 plinskih tržišta i aktivna je na 22 međunarodna trgovinska plinska čvorišta. Kroz uspješno poslovanje u posljednjih 13 godina razvila se u nezavisnu integriranu kompaniju koja trguje energentima na tržištu srednje i istočne Europe, kao i drugim europskim tržištima uključujući Italiju i Španjolsku.

Značajne promjene na međunarodnim energetskim tržištima predvodi brz rast globalnog trgovanja LNG-jem i to je smjer koji MET Grupa podupire. Hrvatski projekt izgradnje LNG terminala značajno će doprinijeti integraciji srednje i istočne Europe u globalno tržište plina. Nadalje, hrvatski uvoz LNG-ja će pomoći MET Grupi da poveže veći dio svog veleprodajnog i maloprodajnog tržišta iz perspektive plinske mreže i iz perspektive LNG-ja.

MET International, kompanija unutar Grupe posvećena opskrbi i trgovanju, preko vlastitog LNG deska djeluje od 2016. godine, s isporukama prvenstveno na španjolsko i talijansko tržište. LNG terminal na Krku predstavlja novu opskrbnu točku u regiji srednje i istočne Europe, što donosi veće mogućnosti diverzifikacije dobavnih pravaca i, kao posljedicu, veću sigurnost opskrbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close