Mercator prodao turističku tvrtku Kompasu

Autor: Božica Babić , 04. siječanj 2016. u 08:41
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Intersport i Modiana, tekstilni su brendovi koji još čekaju buduće vlasnike.

Mercator grupa, članica koncerna Agrokor, nastavlja čistiti portfelj od djelatnosti koje nisu temeljni biznis pa je 2015. zaključila prodajom tvrtke M holidays koja je tržištu nudila turističke aranžmane.

Kupoprodajni ugovor zaključen je još 7. prosinca s novim vlasnikom, kompanijom Kompas, no kako su transakciju trebali odobriti i tržišni regulatori ona je realizirana tek u samoj završnici godine. Predsjednik Uprave Mercator grupe Toni Balažić zadovoljan je što je M holidays preuzela jedna od najmoćnijih turističkih kompanija koja posluje u okvirima šire regije.

Radi se, smatra Balažić, o strateškom povezivanju kojim će M holidays dobiti novi razvojni vjetar u svoja poslovna jedra što mu donosi ne samo veću konkurentnost nego i brojne nove i atraktivnije aranžmane. Mercator, zapravo Agrokor najprije je polovicom travnja prodao Pekarne Grosuplje tvrtki Don don iz Metlike u vlasništvu Aleša Mozetiča. Već u lipnju je hrvatska tvrtka Ivero Trade u vlasništvu obitelji Artuković za svoje društvo Franck od Mercator EMBA preuzela dva tržišna brenda kave Santanu i Loku. Mercator i Agrokor nove vlasnike traže još za Intersport i Modianu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close