Lošinjska grupa traži 600 radnika

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2017. u 10:40
Foto: Thinkstock

Pozivu ove grupacije odazvalo se 50-ak nezaposlenih, mahom mlađih, i to žena. A nekada se u prostor gdje su pozvani sezonci nije moglo ući – gužva je bila i unutra i ispred ‘biroa’.

Netom nakon što su se sezonci vratili s ovogodišnje turističke sezone – neki su kući stigli tek sredinom/krajem listopada, poslodavci s mora već su u potrazi za radnom snagom za novu, sezonu 2018., pa je tako lošinjska grupa Jadranka u Đakovu pozvala jučer zainteresirane na razgovor i prijavu u za te prilike nesvakidašnji prostor – Gradsku knjižnicu i čitaonicu.

Kako piše Glas Slavonije, Jadranka je u potrazi za čak 600 sezonskih radnika – traži konobare, barmene, kuhare, pomoćno osoblje u kuhinji, sobarice, čistačice, spa terapeute, recepcionare, radnike u hortikulturi, prodavače, slastičare, pekare, skladišno-transportne radnike i dr.

Pozivu ove grupacije odazvalo se 50-ak nezaposlenih, mahom mlađih, i to žena. A nekada se u prostor gdje su pozvani sezonci nije moglo ući – gužva je bila i unutra i ispred 'biroa'. No, očito, ta su vremena prošla, a i jučerašnji odaziv u Đakovu potvrđuje deficit sezonaca. Razlog – (njihov) radni egzodus van.

Komentirajte prvi

New Report

Close