Lidl povećava plaće svim svojim zaposlenicima, isplatit će im se i 13. plaća

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2022. u 10:21
FOTO: Press

Lidlovcima veća primanja, a zaposlenicima trgovina i skladišta isplatit će se i 13. plaća.

Trgovački lanac Lidl povećava plaće svih svojih 3000 zaposlenika za u prosjeku 5 posto. Ovo je peta godina zaredom da se povećavaju plaće zaposlenicima u trgovini i skladištu, kojima se ujedno isplaćuje i 13. plaća. Uz njih, ove godine, plaće se povećavaju i zaposlenicima u uredima podružnica i centrale.

Ova povećanja nastavak su kontinuiranog ulaganja u Lidlove zaposlenike. Od samih početaka poslovanja, a posebice u zadnjih 5 godina, Lidl sustavno na godišnjoj razini povećava plaće i ostale pogodnosti svojim zaposlenicima. Osim u osnovna primanja Lidlovih zaposlenika, koja su iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl kontinuirano ulaže u edukacije, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, a omogućava i rotacije posla te međunarodne razmjene. Uz navedeno, svojim zaposlenicima osigurava i dodatne benefite kao što su božićnica, uskrsnica, regres, novčane nagrade, sezonski dodatak, sistematske preglede, poklone za djecu te brojne druge pogodnosti.

Samo u prošloj godini Lidl je isplatio 8000 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu.

Također, širenjem svoje maloprodajne mreže Lidl kontinuirano otvara nova radna mjesta, a tijekom sezone zaposli oko 400 novih zaposlenika za koje se, sukladno poslovnim potrebama, nakon odrađene sezone otvara mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz postojećih 105 trgovina diljem Hrvatske te dva logističko-distributivna centra; Jastrebarsko i Perušić, Lidl će i u ovoj godini otvarati nove trgovine, a u izgradnji je i treći logističko-distributivni centar u Križu.

Komentirajte prvi

New Report

Close