Lidl će prodavati automobile po diskontnim cijenama

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2021. u 11:15
Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

Za ovu komercijalnu operaciju Lidl se također udružio s tvrtkom za iznajmljivanje automobila Sixt.

Lanac supermarketa Lidl nedavno je najavio prodaju automobila u Njemačkoj, piše HAK revija. Kao i obično, cijene su diskontne. Lidl je 2016. godine u rekordnom roku prodao Fiat 500. Sada pokušava eksperiment s tri modela, ali samo u Njemačkoj.

Ovi se automobili nude u obliku leasinga koji traje 48 mjeseci. Za ovu komercijalnu operaciju Lidl se također udružio s tvrtkom za iznajmljivanje automobila Sixt. Ukupno se nude tri modela. Prvi je Renault Twingo (Life) koji se prodaje za samo 99 eura mjesečno. Drugi je Renault Clio 5 (Life) koji se nudi po cijeni od 109 eura mjesečno dok je treći crossover Kia Stonic koja se prodaje po cijeni od 135 eura mjesečno.

Iako su prva dva Renaulta slabije opremljena, Kia Stonic nije i nudi Vision opremu koja ima aluminijske naplatke od 17 inča, Apple CarPlay i Android Auto itd. Uz to, Lidl nudi usluge kao što su dostava vozila, ugovor o održavanju od 20.80 eura mjesečno, pa čak i osiguranje. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

budu oni donijeli propise da stariji auti nece moci proci tehnicki, pa da vidisi kako ce se prodaja popraviti … samo za uvesti to treba pravi trenutak koji sada ocito nije

Mora da je proizvođačima automobila dogorilo do noktiju jer prijašnji takvi pokušaji prodaje izvan službenih salona nisu imali šanse. Auto proizvođači brižno su čuvali svoj monopol na cijenu provođen kroz striktno kontroliranje mreže dilera. Sad kada sve puca dobra je bilo kakva prodaja. Malo kasno ja bih rekao

New Report

Close