Lanac odjeće tvrdi da njegovi proizvodi zaustavljaju širenje korone

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. prosinac 2020. u 12:03
Foto: Pixabay

Povjerenica australskog regulatora za zaštitu tržišnog natjecanja Sarah Court izjavila je da je tužba podignuta u razdoblju u kojem se strahovalo od drugog vala pandemije u Australiji.

Australski regulator objavio je u ponedjeljak da je podnio tužbu protiv lanca trgovina sportske odjeće za žene Lorna Jane zbog obmanjujućih oglasa u kojima tvrdi da njegove tajice i sportski topići zaustavljaju širenje covida 19.

Australsko povjerenstvo za zaštitu tržišnog natjecanja i potrošača (ACCC) priopćilo je da pokreće pravne mjere protiv kompanije, navodeći da se promovira lažnim i obmanjujućim tvrdnjama i da krši zakon o potrošačima.

Kompanija je u srpnju lansirala liniju “antivirusne sportske odjeće”, tvrdeći da je poprskana tvari nazvanom “LJ Shield” koja štiti od virusa i patogena poput covida 19.

Liniju je u oglasima promovirala tvrdnjom da kupci koji nose njezinu sportsku odjeću “u potpunosti eliminiraju mogućnost širenja smrtonosnih virusa”.

Povjerenica australskog regulatora za zaštitu tržišnog natjecanja Sarah Court izjavila je da je tužba podignuta u razdoblju u kojem se strahovalo od drugog vala pandemije u Australiji.

“Držimo da su navodi iz kampanje Lorne Jane o covidu 19 stvarali dojam da se temelje na znanstvenim i tehnološkim istraživanjima, što nije bio slučaj”, poručuju regulatori.

“To nas brine posebno zato što potrošači često vjeruju poznatim robnim markama i pretpostavljaju da su njihove marketinške tvrdnje potkrijepljene čvrstim dokazima”, dodaju.

Većina tvrdnji lanca Lorna Jane iz oglasa o sportskoj odjeći uklonjena je sredinom srpnja, nakon što joj je uprava lijekove izrekla novčanu kaznu od 40.000 australskih dolara (30.288 američkih dolara).

Asortiman je preimenovan u ‘antibakterijski’.

Glasnogovornik Lorne Jane rekao je za televiziju ABC da je tvrtka “razočarana” pravnim potezom regulatora om akcijom ACCC-a, ali se namjerava braniti na sudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close