Klimaoprema, KOER i MCRT postaju dio hrvatske grupacije – Amelicor

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2022. u 13:01
Foto: Press

Amelicor grupa pomoći će u marketingu i razvoju ljudskih potencijala, pozicioniranju naših novih kompanija i voditi računa o internacionalizaciji cijele grupacije.

Hrvatska tvrtka Klimaoprema, jedan od globalnih lidera u rješenjima za klimatizaciju i ventilaciju te inženjering u gradnji farmaceutskih pogona, KOER, tehnološka tvrtka koja je razvila infrastrukturu prve hrvatske virtualne elektrane i MCRT, njemačka kompanija koju je Klimaoprema akvizirala u travnju prošle godine, postaju dio Amelicor grupacije.

S obzirom na veliki broj djelatnosti tvrtki, među kojima su projektiranje, razvoj i proizvodnja vrhunske tehnologije za najnaprednije svjetske industrije kao što su farmacija, mikroelektronika i healthcare, javila se potreba za osnivanjem grupacije koji će ujediniti različite segmente poslovanja ovih, već sada snažnih, brendova.

„Prepoznali smo potrebu za novim krovnim brendom koji će objediniti svu širinu našeg poslovanja te postojećim brendovima pomoći pri internacionalizaciji. Amelicor je složenica dviju engleskih riječi: ameliorate, što znači poboljšati, unaprijediti te core, odnosno središta ili srži. Ime holdinga ujedno je konotacija na poboljšanje života kao srži našeg poslovanja“ pojasnio je član uprave Amelicora, Sergio Galošić.

Cijela grupacija, sa sjedištem u Zagrebu, broji oko 850 zaposlenih, a Klimaoprema ima najveći udio u poslovanju Amelicora te će ostati najsnažnija poluga i temelj razvoja kompanije. Iz male tvrtke sa samo 12 zaposlenika koja je poslovanje započela u obiteljskoj kući u Samoboru davne 1975. godine, Klimaoprema je kroz kontinuirano i promišljeno ulaganje u tehnologiju postala jedna od najkonkurentnijih u Europi u proizvodnji segmenata ventilacijskih sustava, kao i u inženjeringu čistih prostora.

„Amelicor grupa pomoći će u marketingu i razvoju ljudskih potencijala, pozicioniranju naših novih kompanija i voditi računa o internacionalizaciji cijele grupacije.“ zaključuje Galošić te nastavlja kako planiraju dodatnu ekspanziju i nova zapošljavanja jer smatra kako je sada najbolja prilika za nove investicije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close