Klepač: ‘Sredstva za održivost nužna, uvjeti nas isključuju’

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2024. u 23:00
Predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač s ministrom gospodarstva Damirom Habijanom obišao je postrojenje Vindije Vivis, Foto: PD

Ministar gospodarstva upoznat je i s proizvodnim procesom Vindijinog asortimana mlijeka i mliječnih proizvoda.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan te varaždinski župan Anđelko Stričak tijekom službenog posjeta Grupi Vindija obišli su postrojenje Vindija Vivis te održali radni sastanak s vodstvom varaždinske kompanije. Tijekom službenog posjeta razgovaralo se o daljnjem unaprjeđenju konkurentnosti i održivog razvoja domaće prehrambene industrije te Vindije koja zapošljava više od 4200 ljudi i posluje na brojnim stranim tržištima.

Uz detaljnije upoznavanje s aktivnostima te planovima razvoja Vindije, poseban naglasak bio je na unaprjeđenju međusobne suradnje te podrške prehrambenoj industriji u RH. Ujedno, prezentirani su ključni izazovi te prilike koji se nalaze pred kompanijom.

“Troškovni poremećaji, ali i novi zahtjevi koji će proizaći iz regulativa koje se tiču dekarbonizacije i održivosti industrijske proizvodnje, bitno će utjecati na konkurentnost proizvodnje i zadržavanje zaposlenosti radnika Grupe te više od 1000 kooperanata. Kao Grupi neophodna nam je podrška i dostupnost sredstava iz fondova koji su namijenjeni za takva unapređenja, no kao veliko poduzeće učestalo smo isključeni kroz uvjete za kandidiranje za sredstva”, istaknuo je tom prilikom Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Ministar gospodarstva upoznat je i s proizvodnim procesom Vindijinog asortimana mlijeka i mliječnih proizvoda, za koji je lani Grupa Vindija od strane ministarstva poljoprivredne dobila certifikat Nacionalnog sustava kvalitete naziva “Dokazana kvaliteta Hrvatska” nakon što je početkom 2023. nositelj isog certifikata postala i Koka, vodeća peradarska kompanija, također u sastavu Vindije.

Komentirajte prvi

New Report

Close