Kaputi iz Trebinja na francuskom tržištu

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2018. u 22:00
Počela je probna proizvodnja u novom pogonu, Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Bivši rukometaš Nebojša Perković pokrenuo je proizvodnju ženskih kaputa u tvornici Trebinjka, u pogonima bivšeg Novoteksa, gdje planira zaposliti stotinjak radnika.

Nebojša Perković, bivši rukometaš iz Aranđelovca, pokrenuo je u Trebinju proizvodnju ženskih kaputa u pogonima bivšeg trebinjskog Novoteksa, a cjelokupna proizvodnja ići će na francusko tržište, pišu Nezavisne novine. Trenutno je zaposleno 78 bivših radnica Novoteksa, koje su počele probnu proizvodnju u pogonu pod nazivom Trebinjka.

Perković kaže da je zadovoljan uslužnošću trebinjskih vlasti kojima je uputio pismo namjere, na koje mu je vrlo brzo pozitivno odgovoreno.

“Planiramo zaposliti stotinjak radnica u četiri proizvodne linije, tako da bi se do rujna u Trebinju sašilo oko 20.000 ženskih kaputa”, kaže Perković, dodajući da je na Zavodu za zapošljavanje natječaj još otvoren, te da prednost imaju radnice s iskustvom. Usporedno s Trebinjkom u pogonima Novoteksa i dalje ostaje tvrtka Trendteks iz Doboj Juga, koja je zakupila dio strojeva i pogona i zapošljava ok 90 radnica koje šiju zaštitnu radnu opremu za njemačko tržište.

U pogonima bivšeg Novoteksa, koji se sada naziva Poslovni centar Tini, i dalje postoji značajan dio slobodnih kapaciteta koji se mogu iznajmljivati, jer je ovdje nekad radilo više od 800 radnika koji su, uglavnom za njemačko tržište, proizvodili najviše hlače u programu tzv. visoke mode. Perković tvrdi da će se, ako se sve bude odvijalo po planu, visoka moda ponovno vratiti u ove pogone, jer će kapute koje su počeli proizvoditi u Trebinju plasirati u Pariz.

Komentirajte prvi

New Report

Close